Не мога да коментирам кой ще бъде външен министър. Това

...
Не мога да коментирам кой ще бъде външен министър. Това
Коментари Харесай

Радев за ротацията: Хората виждат препирни за постове и за властови ресурси, но не виждат решения

" Не мога да разясня кой ще бъде външен министър. Това решение би трябвало да бъде взето от ръководещата коалиция. Всички виждаме, че тези кавги, които текат около разпределението на властта, късат от ден на ден нишката сред ръководещи и общество ".
Прочетете още
Това разяснява президентът Румен Радев по отношение на идната ротация и разногласията към министерските постове.

" Надявам се ръководещите да си дават сметка за това, тъй като хората виждат едни препирни за постове, за властови запаси, за това кой ще приказва на открито, само че не виждат решение на въпроси, свързани с национални ползи и с упованията им като жители ", съобщи още президентът.

Той уточни, че ще работи напълно в границите на Конституцията, тъй че да предостави  " оптимално положителни условия " на изпълнителната власт да вземе своите решения в този развой.

Румен Радев бе помолен да разяснява и изказванията, че ще прави политическа партия и тя ще се споделя " Трети март ".

" Да сте ме чули аз да приказвам за такава партия? Задайте въпроса на тези политически водачи, които приказват за партия " Трети март ". Питайте ги какво толкоз ги тормози. Явно погазването на всички предизборни обещания, очевидно нарушаването на обикновени правила в обединението не създава резултат в полза на обществото и по тази причина самите жители търсят опция. Многократно заявих, че в случай че дам доверието си на някоя политическа мощ, ще ви го оповестя персонално ", сподели президентът.

След убийството на Нотариуса - какво се случва с прокуратурата?

" Всички сме наясно, че основаването на една такава незаконна мрежа за влияние върху правосъдната система няма по какъв начин да стане без политически подкрепи. Това е огромният въпрос. Отстраняването на един подобен израстък и недопускането на сходни практики в бъдеще изисква да се стигне до края и до разкриването на политическите зависимости. Неслучайно заявих, че това е тест, само че и опция и за правосъдната система, за изпълнителната власт, за Народното събрание да решат този случай ", съобщи Румен Радев.

„ Дали анкетната комисия в Народно събрание ще има волята или пък желанието да разкрият политическите зависимости, от това ще проличи до каква степен нашият парламент желае да бъде зает с решението на този проблем ", добави той.

Недостиг на запаси, софтуерна назадничавост, липса на персонален състав - измежду проблемите в Българската войска

Недостигът на запаси, софтуерна назадничавост, закъсняла рационализация, липса на персонален състав, прекомерно комплицирани процедури за обмисляне на отбранителните качества и още по-тромави процедури за аквизиция. Това уточни като проблеми пред армията президентът Румен Радев.

Държавният глава взе участие в първия ден от годишната конференция на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов, която стартира с показване на разбор на положението и подготовката на Въоръжените сили през 2023 година

" Голям част от проблемите, които дискутирахме и стояха пред Българската войска на предходния разбор, нашата войска и в този момент се сблъсква с тях ", съобщи Радев.

По думите му е доста значимо да се разбере, че националната сигурност е всеобхватна и доста комплицирана материя и тя се подсигурява освен от Министерството на защитата, а от редица значими и виновни институции.

Според Радев са нужни съществени вложения най-много в хората.

" Трябва да има доста сериозна политика – от възнаграждение, жилищна политика, условия за професионално и кариерно развиване и най-много мотивация ", на мнение е президентът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР