Не мога да коментирам конкретния случай - на клипа нито

...
Не мога да коментирам конкретния случай - на клипа нито
Коментари Харесай

Генади Тенев: Мигранти хвърлят камъни, дървета и бутилки по граничните полицаи

" Не мога да разясня съответния случай - на клипа нито има дата, нито мястото ни е познато. Има обаче случаи, при които мигранти хвърлят камъни, дървета и бутилки по граничните служители на реда. Има и счупени стъкла на коли и на кабинки. Когато обаче тези дейности идват от турска територия, нашите чиновници не могат да реагират ", съобщи пред БТВ Генади Тенев от синдиката на Министерство на вътрешните работи. Коментарът му идва откакто няколко интернационалните медии разгласиха фрагменти на група сирийски мигранти, по които се стреля.

" Граничните служители на реда от турско-българската граница настояват, че не знаят за случай на пукотевица по мигранти и им е мъчно да повярват, че някой ще стреля против хора, които хвърлят камъни. От Бургаската прокуратура също споделят, че нямат такава информация. Нямаме информация за пукотевица на границата на 3 октомври. Съобщавали сме за случаи на нападателно държание от страна на мигранти към чиновниците от гранична полиция ", означи той.

Нямаме информация от кое място се чува създаденият изстрел, мястото от фрагментите не ни е познато, нямаме и данни за пукотевица по мигранти. Имаме обаче нахлуване на чиновници. Те за това носят оръжие - с цел да пазят и държавната граница, и своя живот, и живота на сътрудниците си, сподели още Тенев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР