Не мога да кажа точни цифри относно резултатите от пробите,

...
Не мога да кажа точни цифри относно резултатите от пробите,
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев посочи голямата грешка, че пикът на китайската чума ще е през септември

Не мога да кажа точни числа по отношение на резултатите от пробите, които се чакат, само че желая да кажа нещо, което в последно време не спирам да дублирам. Не е значимо какъв брой съответно ще са позитивните. Едното нещо е да мием ръцете си, а другото е да седим на две ръце разстояние. Това би трябвало да се повтаря религиозно, с цел да прекъснем гръбнака на тази зараза.

Това съобщи доктор Александър Симидчиев по Нова тв.

"Маската не прави работа, а основава подправено възприятие за предотвратяване. Освен това, като имаме нещо на лицето, ние нормално се пипаме непрекъснато и по този начин я заразяваме, в случай че има нещо. Маските са значими за хора, които кашлят и кихат, тъй като по този начин те защищават близките. Тези маски филтрират частиците ", сподели той.

"Епидемията се развива по нещо, което се назовава експонента - доста бързо нарастват заболелите. Най-ефективно ще прекъснем това нещо, в случай че се изолираме. В Китай това направиха - изолираха се и за 3 седмици пречупиха епидемията ", сподели докторът.

"Италия в началото забрани ходенето на спектакъл и на кино и като че ли няколко от случаите понижиха, а те подвигнаха възбраната и се случи нещо ужасно просто ", сподели Симидчиев.

"Коронавирусът е със заразността на общоприетата простуда, само че с по-висока смъртност от грипа. SARS i MERS бяха с по-висока смъртност - първото към 10%, а второто към 38%. При ковид обаче го има това, че заболяват повече хора ", сподели той.

Той разяснява информацията, че пикът на ковид ще бъде през септември: "Това е нечиста сделка заради една доста елементарна причина - този вирус излезе в края на ноември. Това са студени месеци. Не можем да кажем какво може да се случи през топлите. Тоест това, че пикът на грипа ще е през септември е нечиста сделка ", съобщи той.

"5-6% от болните развиват изострен респираторен дистрес - белият дроб стопира да действа - не може да приема кислорода от околната среда. При по-тежките случаи след това би трябвало уред, с който да се спомага дишането ", призна специалистът.

Той добави, че точно подобен уред е щял да бъде комплициран на умрялата в "Пирогов " жена, в случай че тя е съумяла да оздравее. Симидчиев сподели, че най-вероятно от подобен уред ще има потребност и брачен партньор й, чието положение все още е сериозно, а той е интубиран.

"80% от хората ще го прекарат по-леко от простуда и накрак този вирус. Съществен става казусът, когато имат затруднено дишане ", счита Симидчиев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР