Не мога да кажа кой е собственикът на къщата в

...
Не мога да кажа кой е собственикът на къщата в
Коментари Харесай

Ивайла Бакалова получавала заплахи, Бойко Борисов казал на нейни познати, че ще ги приключи

Не мога да кажа кой е притежателят на къщата в Барселона, с цел да не преча на прокуратурата, сподели манекенката

Това, което се случва в страната, е извънредно и невиждано. Един човек я държи като пленник на своите лични ползи. Това сподели в „ Здравей, България ” по Нова телевизия някогашната „ Мис България ” Ивайла Бакалова, която през вчерашния ден даде показания по аферата " Барселонагейт ". 

Тя беше избрана като основен очевидец от шефа на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев. Манекенката разгласи, че е била заплашвана, само че не се опасява за живота си. Бакалова показа, че съгласно нея в проблема има финансово закононарушение. 

„ Потвърдих това, което съм казвала през годините. Не желая да пречим на прокуратурата да си свърши работата, тъй като тя беше приспана надълбоко по политически аргументи. Сега се събудена отново по същите, само че аз като жител желая да видя какво ще направи, да й дам късмет, тъй като това е разновидността в България да има някаква нормалност, разяснява Бакалова. 

„ Сигурна съм, че за вас е значимо да разберете кой е притежателят на къщата в Барселона, само че няма по какъв начин по закон. Ако кажа нещо, ще съм подсъдима, а и ще попреча “, призна тя. 

„ Има финансово закононарушение в тази ситуация с аферата " Барселонагейт ". Нека оставим прокуратурата да си свърши работата, само че това, което виждам, е, че правосъдната ни система е доста болна “, разяснява манекенката. 

„ Преди две години на мен и моето семейство се случи нещо извънредно и то нямаше нищо общо с правораздаването. Това, което видях в правосъдната зала беше кошмарно ”, показа тя. 

Тогава предприемачът, с който манекенката живее – Веселин Денков, беше арестуван по обвинявания, че е част от проведена незаконна група, занимаваща се с лихварство, напомни водещият Виктор Николаев. 

„ Знаете ли, че няма нито един очевидец, който да удостоверява това. Има даже хора, които споделят, че са били натискани да кажат неща и са им обещавани други “, прекъсна го тя. 

„ Две години се мълчеше. Никой не ме потърси. Вие не знаете какво е заглушаването. Сега се търсят компромати. Схемата е кошмарна и се стартира от най-ниските равнища, с цел да се стигне до най-високите. Как желаеме хората да приказват? Страх ги е. Вчера майка ми се обади. Страхува се за мен ”, показа някогашният модел. 

„ И по „ Барселонагейт “ няколко пъти познати от близкия кръг на Борисов идваха да ме предизвестяват, че това, което върша, е самоуверено, само че пък аз имам семейство и две деца. Те се притесняваха за мен и идваха да ми кажат какво са чули. Бойко Борисов е споделил, че ще ни завърши рано или късно “, добави тя. 

„ Този човек споделя, че не е във властта към този момент две години, само че това е неистина. Институциите са овладени. Той има доста фрагменти в тях “, акцентира Бакалова. 

„ За първите каузи, които му бяха направени едно след друго (б.а. против Веселин Денков), съдът ги връща. Едното за пети или шести път, а другото е изпратено назад в прокуратурата като негодно. В това дело аз поканвам всички публицисти да дойдат в съда, с цел да видят за какъв фарс става дума. Няма едно доказателство за каквото и да било. Този човек заставам в ареста, майка му си отиде и не можа да дочака първото си внуче “, споделя тя.

По думите ѝ сътрудникът ѝ отказал да заплати на по-ниските равнища и по тази причина против него било натиснато копчето „ Enter ”. 

„ Той отиде при Цацаров. Имаше среща в КПКОНПИ, с цел да покаже всички несправедливости и по какъв начин е изнудван. Беше при Цацаров, с цел да подаде формален сигнал за изнудване ”, акцентира свидетелката по „ Барселонагейт ”. 

Тя разкри още, че незабавно след разпита ѝ в сряда в един от заведенията за хранене на Веселин Денков са пристигнали на инспекция по сигнал от 2010 година за нелегално владеене на предпазени типове птици.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР