Не мога да кажа, че съм златната резерва. Не искам

...
Не мога да кажа, че съм златната резерва. Не искам
Коментари Харесай

Хекимян: Аз съм човекът, който е задавал най-неудобните въпроси на Бойко Борисов

" Не мога да кажа, че съм златната запаса. Не желая това да е дебатът на столицата ", това сподели Антон Хекимян - претендент за кмет на София на ГЕРБ-СДС пред.

" Има ли верен миг, в който един публицист става политик? Не се включих в предизборната акция, с цел да бъда звездата на политическото шоу на тази акция. "

За връзките с Бойко Борисов Хекимян разяснява: " Отношенията ми с него са чисто професионални. Първото ми изявление с него беше през 2013 година и последваха десетки изявленията с него. Аз съм индивидът, който е задавал най-неудобните въпроси на Бойко Борисов и съм показвал най-вече карикатури на самия него. "

Антон Хекимян съобщи в първото си изявление като претендент за кмет на столицата, че ще остане 4 години общински консултант на София, в случай че не завоюва изборите за кмет. " Но подобен проблем не стои, тъй като всички структури на ГЕРБ-СДС и хора, които даже не симпатизират на партията, са зад мен ".

На въпрос какво е отношението му към наследството от ръководството на ГЕРБ, Хекимян отговори: " Смятам, че госпожа Фандъкова е сполучлив кмет. Много са целите, които съм си сложил, само че желая да се съблюдават стандартите. Градът да наподобява европейски - от уличната лампа през кофите за отпадък до пейките. Ще работя в посока да спрем войната по пътя, да продължи метрото и огромните инфраструктурни планове. "

Антон Хекимян съобщи, че знае какво желаят софиянци.

" За мен е чест да бъда първо тук, в Българската национална телевизия, като претендент за кмет на София от ГЕРБ-СДС. От 20 години съм в София, влюбих се в София още от студент, влюбих се в духа на София. След това като публицист започнах да пребивавам с проблемите на този град, с детайлите и дребните проблеми. Имам увереността, че познавам проблемите на София, въпросите на града, знам какво желаят софиянци, в случай че щете даже и гостите на града какво чакат да видят в него и знам по какъв начин работят институциите ", сподели Хекимян.

Той акцентира, че механизмът, по който е определен, не е като кино сюжет.

" Получих позвъняване от Бойко Борисов. В това позвъняване разбрах каква е задачата, разбрах какво е предлагането, след което имахме среща, говорихме с него. Пожелах да имам задоволително време да обмисля. Междувременно се срещнах и попитах за всички елементи, които ще съпътстват една сходна кандидатура. От това какъв ще е екипът, с който ще работя, какви задължения ще би трябвало да поемам ".

" Важно е човек да вземе осведоменото решение и аз го взех. То не е прочувствено. Но сигурно е нещо, което съм желал. "

Хекимян акцентира, че да бъдеш в политиката не би трябвало да е самоцел, само че в случай че искаш да разполагаш с механизми, с които да променяш нещата, би трябвало да влезеш в политиката.

" Аз няма от какво да се тормозя. Открит съм и жителите ме познават. Всякакви внушения, че нещо се е случило зад завесите, би трябвало да бъдат спрени и по тази причина желая да ги спра тук с това изявление ", сподели претендентът за кмет на ГЕРБ-СДС.

Според думите му институциите, отпред с качествени хора, могат да трансформират системата, могат да трансформират живота на жителите към по-добро.

На обвиняванията в общественото пространство, че е бил " къртица " в bTV, той отговори по този начин: " Тази дума е обидна освен за сътрудниците в bTV, които са едни от най-качествените публицисти. Тази дума е засегнатост за цялата журналистическа колегия. Защото аз, както и всеки един сътрудник в bTVможе да удостовери, че съм работил професионално, спазвайки всички журналистически стандарти по своя път ".

Кандидатът за кмет на София съобщи, че няма никакво терзание в моралния си компас.

" Единственото, което ме тормози, е, че публицисти атакуват публицисти. Ако публицисти атакуват мен в тази ми роля, няма никакъв проблем. Но публицисти да атакуват сътрудниците си и да вършат внушения, че те са изпълнявали поръчки на една или на някакви партии, повярвайте ми, това ме вбесява, тъй като не е истина. "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР