Не мога да допусна, че служебното правителство ще направи отстъпки

...
Не мога да допусна, че служебното правителство ще направи отстъпки
Коментари Харесай

Велизар Енчев: Не мога да допусна, че служебното правителство ще направи отстъпки пред РСМ

" Не мога да позволи, че служебното държавно управление ще направи отстъпки пред ". Това съобщи пред БНР журналистът и народен представител от " Българска социалистическа партия за България " в 45-ия парламент. Той посочи, че нито на равнище двустранна историческа комисия, нито на равнище политици страната ни е дала сигнал, че е подготвена да премисли своята неотстъпчива позиция:
" Не съм обезпокоен за това дали служебното държавно управление, назначено от президента, ще отстъпи, тъй като има две спънки пред това. Първата е юридическа - считам, че служебно държавно управление, когато няма работещ парламент, не може да загърби два документа - Декларацията на Народното събрание и Рамковата позиция на България по разширението на Европейски Съюз. Втората преграда е чисто политическа - не може България да бъде принудена да се откаже от своето културно-историческо завещание и да пусне Скопие в Европейски Съюз, както без никакви условия ги пуснахме в НАТО ".
Според журналиста диалозите сред президентите на България и на РСМ при взаимното им посещаване в Рим са били протоколни и изпразнени от наличие.
Велизар Енчев акцентира, че има мощен напън над България, с цел да отстъпи от позицията си:
" Този напън е от всички страни. От Съединени американски щати, като американският дипломат в Скопие напряко ни сподели, че би трябвало да отстъпим. Слава богу посланикът на Съединени американски щати в София, госпожа Херо Мустафа, досега няма такова изказване. Европейската комисия ни сподели, че би трябвало да преосмислим позицията си и на 22-ри юни да пуснем РСМ в Европейски Съюз, като вдигнем ветото ".
 Никола Димитров: Брюксел може да почне мониторинг на Споразумението с България Никола Димитров: Брюксел може да почне мониторинг на Споразумението с България
Повече от година Европейският съюз не е в положение да извърши личното си решение за започване на договаряния с Македония. Това съобщи...
По думите на журналиста РСМ води антибългарска акция в Брюксел:
" Това е принос, споделям го в кавички, в историята на дипломацията, когато при водене на двустранни диалози се организира нападателна акция от едната страна ".
Велизар Енчев уточни и антибългарската позиция на съветския дипломат в Скопие. Според него това е храна за българските русофоби и горчив залък за русофилите в България:
„ Дали Руското посолство в Скопие осъзнава каква бездна дълбае сред София и Москва и дали Кремъл има интерес от това? Имам възприятието, че в случай че тази позиция на посолството се официализира, затова Владимир Путин се пробва да копира балканската политика на Михаил Горбачов “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР