Не мисля, че вето е имало, а процес на договаряне.

...
Не мисля, че вето е имало, а процес на договаряне.
Коментари Харесай

Николай Милков: РСМ трябва да изпълни ангажиментите си, за да продължи преговорите за ЕС

" Не мисля, че несъгласие е имало, а развой на договаряне. Той продължи дълго. Понеже не беше реализирано единодушие по съответните модалности на това по какъв начин в бъдеще Европейски Съюз ще следи обстановката в РСМ. Така че ветото не бих споделил, че е било факт. В бъдеще това също не би трябвало да се прави от позиция на това, че има ясно написан механизъм кой какво би трябвало да направи в тази връзка. И РСМ в тази ситуация, с цел да продължи да върви по европейския си път би трябвало да поеме уговорките, които са поети в границите на така наречен европейско предложение. Не е нужно България да прави каквото и да било. Просто би трябвало да следи за осъществяване на уговорките ", съобщи Николай Милков - длъжностен министър на външните работи.

По думите на Милков, огромният въпрос, който е обвързван с френското предложение е, че то предлага механизъм за решение на проблемите, само че не предлага тяхното решение. В продължение на десетилетия те може да не отговорят на условията които са заложени и това значи, че няма да стартират договаряния. Всъщност това зависи напълно от тях по кое време ще изпълнят уговорките, които са поели& " Основният проблем е, че радикалното говорене не беше осъдено. И това сътвори една отрицателна атмосфера, която докара до нападението над Християн. Ние сме доста учудени от разнопорядковото говорене на институциите в РСМ. Не може прокуратурата в Охрид да образува дело за нахлуване, провокирано от ненавист, не може външният министър Буяр Османи да пристигна в София и да приказва с Християн и да приказва за нахлуване от ненавист и през вчерашния ден вечерта заместник-министърът на локалното самоуправление да се появява по малкия екран и да приказва, че Христиан бил атакуван, тъй като имал конфликт на наркодилъри и това било незаконна активност ", уточни Ангел Ангелов - дипломат на България в РСМ.

 

Депутатите би трябвало да вземат решение за отговора на страната ни след следващото изостряне на връзките сред България и Република Северна Македония.

Случаят с пребития Християн Пендиков в Охрид още веднъж повдигна напрежението сред двете страни. Побоят беше наказан както от външния министър на РСМ Буяр Османи, по този начин и от премиера Димитър Ковачевски.

 

В понеделник България извика за съвещания в София посланика си в Република Северна Македония Ангел Ангелов. Причината е сериозната обстановка по повод правата на българите в Северна Македония и ескалацията на прояви и закононарушения от ненавист против тях през последните месеци. България също по този начин чака от Европейски Съюз да изрази взаимност поради нападението над Християн Пендиков, стана ясно след визитата на външния ни министър в Брюксел.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР