Не мисля, че трябва да се минава на мазут, доставките

...
Не мисля, че трябва да се минава на мазут, доставките
Коментари Харесай

Борислав Сандов: Няма да се работи на мазут, газ има

Не мисля, че би трябвало да се минава на мазут, доставките на газ са подсигурени. Това съобщи вицепремиерът и екоминистър Борислав Сандов пред Българска национална телевизия.

Той увери, че доставките на газ са задоволителни. Производството на електрическа енергия от газ е доста ниско. Проблемът на " Топлофикация " София е различен и отговорностите са към 1 милиарда лева, уточни Сандов и добави, че Столична община няма явен проект за излизане от обстановката.

Сандов предложи да се търсят други други възможности, като може да се употребява слънчевата сила и да се употребява големият капацитет от софийската долина, която да подгрява водата , която върви по тръбите на столицата.

Борислав Сандов няма да разреши да се работи на мазут, тъй като газ има. Газ ще има, трасета и снабдители има, увери екоминистърът. Да запалителен мазута на Топлофикация значи доста тежки последствия за самото сдружение и за жителите, предизвести вицепремиерът.

Според него след 5 години би трябвало да сме се разделили с фосилните горива.

Във връзка с терзанията на села до София, че ще има въгледобив в този регион, Сандов съобщи, че не би одобрил оценка на въздействието на околната среда за нови въгледобивни региони. Сандов ще внесе в Министерски съвет решение за анулация на рандеман на въглища в селата към Сливнишко до София.

Той увери, че до момента в който е министър на околната среда и водите няма да разреши да се откриват нови въглищни мини и предприятия.
 Кирил Петков се връща от Съединени американски щати с полутечен газ, по-евтин от съветския
Кирил Петков се връща от Съединени американски щати с полутечен газ, по-евтин от съветския

Петков е разговарял с вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис

По отношение на фермите за норки, Сандов посочи, че са постъпили над 1 500 мнения по тематиката, които са в поддръжка на неговата заповед . Българска академия на науките, СУ и всички са позитивни заповеди, с които да бъде затворена фермата за отглеждане на норки.

Борислав Сандов е разрешил да стартира изпускането на язовир Студена преди да стигне до преливника. Министерство на околната среда и водите желае да подсигурява, че има задоволително вода за цялата последваща година за Перник и Радомир . Вода има задоволително в язовирите, не се чака суша на никое място от значимите стратегически язовири. Не се чака и някакво преливане, увери Сандов.

Във връзка с туристическия сезон и предпазените местности, Сандов съобщи, че прави всичко належащо влизането на някои екскаватор, унищожаването на дюните или на някои див плаж да не е ежедневна вест. Министерство на околната среда и водите организира състезания, дава наставления, притегля нови специалисти, като най-приветливото ведомство РИОСВ-Бургас е с нов шеф.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР