Не мисля, че трябва да се използват изборите като някакъв

...
Не мисля, че трябва да се използват изборите като някакъв
Коментари Харесай

Радев: Искат оставката на шефа на ДАНС, защото е спазил закона

Не мисля, че би трябвало да се употребяват изборите като някакъв сюжет, с цел да има нова поредна офанзива към ДАНС, до момента в който не се случи сценарият от запис. От претекстовете, които показа министър-председателят в своето изказване в петък вечерта, по-скоро остави усещане, че оставката на Пламен Тончев се желае не тъй като е нарушил закона, а тъй като е спазил закона. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев по повод предложението за предварително освобождение на ръководителят на ДАНС Пламен Тончев. 

Аз мисля, че държавното управление и министър председателят би трябвало да насочат вниманието си на първо място към дейностите на личния си заместник-министър на електронното ръководство, откъдето в действителност потегля саботажът на изборния развой, разяснява още президентът. 

" Реалните претекстове са известни от дълго време. Чухме ги в оня запис и те целят преодоляването на службите. Една власт е мощна със спазването на закона, а не с позиционирането си над него. Внимателно чух изказването на премиера в петък вечерта. В закона за ДАНС ясно са посочени основанията, при които може да бъде освободен ръководителят на ДАНС. И измежду тях не попада липса на доверие от страна на министър-председателя. По логиката на министър ръководителя самото държавно управление би трябвало неотложно да си подаде оставка, тъй като голямото болшинство от българите му нямат доверие. Те и в сглобката си нямат доверие, само че са се стиснали крепко един за различен в името на оцеляването ", акцентира Румен Радев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР