Не мисля, че трябва да очакваме много голямо забавяне на

...
Не мисля, че трябва да очакваме много голямо забавяне на
Коментари Харесай

Димитър Димитров: Ще има огромно напрежение при обработването на резултатите от вота

 Не мисля, че би трябвало да чакаме доста огромно закъснение на резултатите от изборите, само че ще има голямо напрежение, изключително в огромните региони - това съобщи в " Денят стартира " представителят на Централната изборна комисия Димитър Димитров.

Заради огромния брой преференции, съществуването на машинно гласоподаване и такова с хартиени бюлетини е действителна опцията резултатите от вота да се забавят, добави той.

Според него от всички протоколи би трябвало да се сумират 10 милиона цифри, което ще затрудни даже и доста опитни хора, които ще работят с тези файлове.

От през днешния ден стартира онлайн образованието на Районните изборни комисии, сподели Димитров. По думите му образованието на членовете на Секционни изборни секции ще бъде доста мъчно, защото няма по какъв начин то да се провежда присъствено поради коронавирус обстановката.

Ако има проблем, то той ще е с мобилните секции, които ще би трябвало да обиколят записаните в описите на локалната администрация, които ще имат право да гласоподават по този метод, предвижда Димитров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР