Не мисля, че това правителство се крепи на вътрешни фактори

...
Не мисля, че това правителство се крепи на вътрешни фактори
Коментари Харесай

Социолог: България се намира на сериозен разлом, тук се пресичат интересите на Русия, САЩ, Турция

Не мисля, че това държавно управление се крепи на вътрешни фактори и на връзките сред партиите в него, а по-скоро на геополитически напън. Светът се тресе, има сили, които желаят да прокарат разграничителните линии от едната или другата страна. България се намира на сериозен разлом сред изтока и запада, тук се пресичат ползите на Русия, Съединени американски щати, Турция – това прави страната ни много характерно място, обект на ползи. Тези ползи са заварката, върху която съумява да се скрепи това държавно управление. Това съобщи социологът Кольо Колев.

Той е черноглед за умеенето на българските политици да отстояват националните ни ползи. " За страдание, българският хайлайф е по-склонен да слушка и да директория, вместо да взима съществени политически решения. Страхувам се, че българският хайлайф не е на това равнище, послушковците са прекомерно доста ", сподели Кольо Колев.

В отговор на въпрос за възможни предварителни избори социологът позволява, че е допустимо държавното управление да падне и да има избори " 2 в 1 " – предварителни парламентарни и евровот. " Това може да стане при огромен корупционен скандал. Изначално тази сглобка е противоестествена, първият отстъпва властта на втория без да взе участие – такова нещо не сме виждали ", сподели социологът.

Въпреки това счита, че партиите нямат интерес от огромни кавги и чака да има проява на дистанцираност сред партиите в ръководещата коалиция. " Съвсем инцидентно сме в този креват, в случай че мислиш, че има нещо общо… ", илюстрира думите си социологът пред Нова нюз. " Нито една политическа групировка не би се осмелила да провокира рецесия, тъй като се опасяват от обществото, където недоволството е доста мощно и те рискуват да бъдат пометени ", счита Кольо Колев.

Той разяснява, че всички партии стартират сезона с доста невисок политически запас. " Това демонстрира проучването освен на " Медиана ", само че и на други социологически организации. Нито една от парламентарно показаните обединения не се намира в политическо здраве ", сподели Колев. " Самата " сглобка " не удовлетворява огромна част от гласоподавателите ", изясни социологът и добави, че единствено за Делян Пеевски нещата наподобяват положителни, тъй като той съумя майсторски " да се вклини " във властта. " 51% споделят, че тази сглобка е нездравословна за страната, а 18% споделят, че тя е потребна. Без подозрение е добре, че има бюджет ", изясни социологът.

Относно приема на България в Шенген, само че единствено по въздух и вода, той счита, че в обществото остава чувство за нещо неизговорено. " Политиците тук приказват едно, от австрийското външно министерство идва друга информация за съответни условия ", изясни Колев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР