Не мисля, че тази страна, с поведението, което демонстрира, и

...
Не мисля, че тази страна, с поведението, което демонстрира, и
Коментари Харесай

Герберите категорични: Макета, не сте за ЕС!

" Не мисля, че тази страна, с държанието, което показва, и нейните жители, са подготвени да се причислят към Европейския съюз ", сподели пред публицисти в Народното събрание Георг Георгиев от ГЕРБ, който е член на парламентарните комисии по външна политика и по въпросите на Европейски Съюз.

" Това не е единствено политика, това е въпрос на полезности, на метод на мислене и държание. Това, което идва от Скопие, не кореспондира с нашите европейски полезности ". 

Изказването му е във връзка вчерашното нахлуване над българин в Скопие. Снощи запалянко на " Левски " беше намушкан в Скопие, а 19 българи и 2-ма македонци бяха арестувани при конфликт с полицията. При спора бе ранен и служител на реда. Днес македонският премиер Димитър Ковачевски съобщи, че сблъсъците са провокирани от двете страни и нямат връзка със спорта.

Георг Георгиев дефинира случая като " грозна еманация на връзките сред двете страни и политически стимулираната ненавист сред хората ". Той посочи, че следващото нахлуване над българи се случват на фона на идните конституционни промени в западната ни съседка, което съгласно него потвърждава, че Скопие към момента няма място в Европейски Съюз.

Депутатът от ГЕРБ не се съгласи с тезата на македонския министър-председател и съобщи, че нападението е " предумишлено " и " закононарушение, провокирано от ненавист ". Той загатна, че вицепремиерът и външен министър Мария Габриел ще повика посланика на Северна Македония за съвещания и ще връчи протестна нота.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР