Не мисля, че системата е била хакната или компроментирана, коментира

...
Не мисля, че системата е била хакната или компроментирана, коментира
Коментари Харесай

Експерт по IT сигурност обясни какъв тип е била атаката, блокирала преброяването

Не мисля, че системата е била хакната или компроментирана, разяснява специалистът по осведомителна сигурност Любомир Тулев във връзка техническите проблеми на уеб страницата за онлайн преброяването през вчерашния ден.
Още по тематиката
Тази картинка, която през вчерашния ден се разпространяваше в обществените мрежи или конгреси - със известието за неточност, значи, че не може да се стигне по верен път до сървъра, с цел да се пресъздава наличието на уеб страницата, изясни Тулев.

Може да има опит за така наречен офанзива - отвод от услуга и тогава админите от Национален осигурителен институт да са решили да прекарат техния сървър зад клауд флеър, тъй че сега можем да кажем доста изрично, че няма по какъв начин да се получи втора такава офанзива на този уеб сървър.

Аз съм надълбоко уверен, че сигурността на този уеб сървър е предпазена, най-вероятно не са очаквали подобен напор от искащи да се записват и просто уеб сървърът не може да обработи всички поръчки, изясни Тулев.

Той е безапелационен, че няма компроментирана информация и жителите могат да са сигурни за персоналните си данни.

Това е сървър - всичко е допустимо, само че тъкмо подобен вид офанзива - недостижимост, не може повторно да се случи, акцентира Тулев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР