Не мисля, че ще се стигне до вето. Така министърът

...
Не мисля, че ще се стигне до вето. Така министърът
Коментари Харесай

Асен Василев не вярва президентът да наложи вето върху Бюджет 2024

Не мисля, че ще се стигне до несъгласие. Така министърът на финансите Асен Василев разяснява още веднъж опасността на президента Румен Радев да наложи несъгласие върху Бюджет 2024, в случай че " депутатите не озаптят финансовия министър ".

" Сега бюджетът влиза на първо четене в Бюджетна комисия, уповавам се полемиката да премине в градивен звук, само че същинската полемика най-вероятно ще бъде на второ четене и ще се гледат текстовете текст по текст ", съобщи Василев преди съвещанието на Комисията по бюджет и финанси в Народно събрание, която през днешния ден гледа на първо четене държавния бюджет и двата " дребни бюджета " на Националната здравноосигурителна каса и Държавното публично обезпечаване.

" Трябва да си напомним, че финансовият министър на президента Радев говореше за дефицити и банкрути. И единствено поради ръководството на Асен Василев няма дефицити и банкрути. Ако президентът наложи несъгласие, това ще значи, че той афишира война против хората ", поддържа партийния си водач националният представител Венко Сабрутев от Промяната.

Нека забележим какво ще показват в комисията ", избегна конкретика пък финансовото острие на Българска социалистическа партия Румен Гечев, запитан дали желанието на президента да наложи несъгласие е резонно.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР