Не мисля, че сега има каквото и да било оръжие,

...
Не мисля, че сега има каквото и да било оръжие,
Коментари Харесай

Украински командир: Реалистичната цел за 2024 г. е да не губим повече територии

" Не мисля, че в този момент има каквото и да било оръжие, което може да повлияе доста на изхода от войната. Ракетите ATACMS не могат да доведат до преломен миг. Военни самолети? Те могат единствено да ни оказват помощ да реализираме паритет. Казват ни, че ще получим съвременни Ф-16, само че Ф-16 са самолети от 70-те години на предишния век, а Русия разполага със стотици изтребители от 4++ потомство . Не разбирам на кого му е хрумнало, че можем да победим Русия с няколко десетки Ф-16 ", сподели Костенко.

Според него реалистичната цел на Украйна за 2024 година би трябвало да бъде да не губи повече от територията си и да нанася колкото се може повече удари по съветските военноморски и сухопътни сили, добавя Българска телеграфна агенция.

" Не можем да си позволим да водиме война симетрично с руснаците, да правим офанзиви като руснаците, да губим хора като руснаците или да набираме бойци като тях . Трябва да търсим способи да губим 10 пъти по-малко хора, в сравнение с те. Това е единственият метод да имаме късмет, тъй като от математическа позиция просто ще изчерпим хората си по-бързо от тях ", акцентира полковникът.

УНИАН напомня, че западните анализатори считат актуалната патова обстановка на фронта в Украйна за резултат от незадоволителната поддръжка от страна на Запада за украинската войска.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР