Не мисля, че може да се говори за каквито и

...
Не мисля, че може да се говори за каквито и
Коментари Харесай

Новият кмет на София: Не мисля, че може да се говори за каквито и да е „сглобки“ в столицата

Не мисля, че може да се приказва за каквито и да било „ сглобки “ в София. Това сподели претендентът на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ („ Спаси София “) за кмет на София Васил Терзиев на взаимна конференция с водачите от локалната коалиция Христо Иванов, Атанас Атанасов, Кирил Петков и Владислав Панев. Терзиев печели изборите в София съгласно обработените 99,78% от протоколите на СИК в ОИК.

Демократична, синя, прогресивна, европейска София има кмет, има 19 районни кметове, има доста мощно посланичество в Общинския съвет, съобщи Терзиев, представен от Българска телеграфна агенция.

Относно ниската изборна интензивност той разяснява, че това е въпрос към цялата политическа класа, която десетилетия наред прави всичко допустимо да откаже хората да гласоподават. Терзиев съобщи, че ще бъдат положителни стопани на града.

На въпрос за неналичието на болшинство в Столичния общински съвет (СОС) и за нуждата от сътрудници, Терзиев разяснява, че неведнъж са посочили по време на тази акция кой е главният им политически конкурент. „ Не мисля, че някой може да каже, че е имало каквото и да било споразумение сред нас и сред ГЕРБ. Говорили сме неведнъж за техния модел на ръководство в София, говорили сме за това какво желаеме да променим, тъй че ние в нито един миг не сме отстъпили от това какво желаеме да променим и не мисля, че може да се приказва за каквито и да било сглобки в София “, добави той.

Относно това по какъв начин ще търси и намира поддръжка, Терзиев уточни, че това, което считат да създадат, е да изложат управническите си цели и да намерят пресечните точки с останалите членове на СОС.

Много от нещата аз считам, че са безусловно еднопосочно в интерес на града, на софиянци. Ние ще търсим поддръжка за тези неща, които сме уверени, че ще бъдат от изгода за софиянци и се надяваме всеки един от другите, които са в този Общински съвет, и тяхната изходна точка да бъде отбраната на обществения интерес, а не нещо друго, акцентира той.

Терзиев сподели, че заместник-кметовете ще са ясни идната седмица. Относно сделки за това, кой ще е ръководител на Общинския съвет, нашето виждане е ясно и се надяваме да получим кардинална поддръжка за това господин Бонев да бъде идващият ръководител на Столичния общински съвет, добави той в отговор на въпрос.

За момента фокусът ни е да покажем положително ръководство – локалната власт не страда от недъзите на непрекъснати парламентарни избори, разяснява Терзиев.

Борис Бонев, който води листата за общински съветници на локалната коалиция „ Продължаваме Промяната – Демократична България (Спаси София) “, разяснява, че резултатите и на първия, и на втория тур ясно са посочили на кого софиянци са дали заема си на доверие да отстрани модела на ГЕРБ в София.

„ Това е нашето обединяване, което завоюва 19 районни кметове, най-голямата група общински съветници и кмет на София. Следващите четири години дневният ред ще бъде диктуван от нас. Няма да вършим споразумения и сделки “, съобщи Борис Бонев.

Бонев разяснява, че е значимо какви са резултатите, които демонстрират, че по-голямата част от гласоподавателите на ГЕРБ не са ги подкрепили. Победата ни не е подарена и не ни се е случила с помощта на поддръжката на ГЕРБ, добави той.

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Кирил Петков съобщи, че не е имало никакви сделки за търговии тук-там преди изборите.

„ Имаше един заплашителен сюжет от наша позиция, където имаме пурпурен кмет на София и риск кабинетът да се разклати и да се върнем към служебно държавно управление на Радев. Този сюжет беше предотвратен. Въпреки че повече от 50 % от хората, които са гласоподаватели на ГЕРБ, гласоподаваха за Ваня Григорова, този апел на Борисов в последния миг, беше националноотговорен за тази обстановка в този миг. Ние го оценяваме, осъзнавайки, че безусловно всички политически сили работиха за другата страна “, разяснява Петков и добави, че симпатизантите на „ Възраждане “ са дали своят вот против Васил Терзиев, съвсем всички от „ ИТН “, всички от Българска социалистическа партия, както и болшинството от ГЕРБ.

„ Това, че през днешния ден имаме тази победа, макар този единен фронт, демонстрира, че болшинството от софиянци имат вяра, че столицата ще бъде европейски град “, добави Кирил Петков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР