Не мисля, че Гешев жертва себе си, напротив - приема

...
Не мисля, че Гешев жертва себе си, напротив - приема
Коментари Харесай

Адв. Иван Петров: Гешев не се жерва, прие поста с готовност след махането на втория в ГЕРБ

Не мисля, че Гешев жертва себе си, в противен случай - приема го с много огромна подготвеност. След връщането му от Съединени американски щати той твърдеше, че 99,9% няма да се кандидатира за основен прокурор, само че след това един човек бе махнат от Борисов, който излезе едни гърди напред.
Това сподели юрист Иван Петров, някогашен апелативен прокуро на София в предаването „ Честно казано с Люба Кулезич “.

Кога в България не са употребявани партии и други организации за удряне на некой

Петров направи прогноза, че изборът на Гешев ще стане с 21 на 4 гласа или 20 на 5. Истерията този избор е в това тя да се случи непременно, два дни след изборите. Президентът може да има реакция.

Висшия адвокатски съвет в доста случаи си мълчеше, само че този път очевидно тази кандидатура е толкоз несъответствуваща, че накара едни много инертен орган да се раздвижи. Този път реагираха, на това, че юристите се възпротивиха на грубите нарушавания на Гешев по отношение на презумпцията за непорочност, изказванието му, че съда би трябвало да работи в синхрон с прокуратурата и изваждането изборно на доказателства.

Прокурорите имат много постоянна душeвност, изключително след 20-25 години трудов стаж. Много мъчно някакви персонални претекстове биха били причина подобен човек да посегне на живота си.

Едоначалието и централизма са правила за създаване на прокуратурата от времето на Вишински. Прокуратурата е тройно безконтролна.

По думите на Петров, Васил Миков му е споделил, че в този момент е по-зле от времето на Филчев, върху което са разговаряли.

Резултатът от следствието за гибелта му ще излезе два месеца след гибелта му, там няма да им задълбаване кои хора са го подтикнали или принудили да посегне на живот си. Едва ли някой ще апелира това разпореждане, само че в случай че се апелира Софийски градски съд ще излезе с определение и нещата отново ще отидат в забвение.

В прокуратурата има единствено боязън, няма страхова невроза, тъй като неврозата избива и в други направления. Не са единствено клюки, че прокурорите са се подписвали в поддръжка на кандидатурата на Иван Гешев. За всички е ясно, че в случай че не се подпишат през идващите 7 години, в които евентуално Гешев ще е основен прокурор, живота им ще се стъжни.

Много малко прокурори се пробват да кажат че желаят нещо да се промени, по-късно против тях имаше дисциплинарни производства, уволнения и други ограничения.

Явно не са уверени, че качествата на Иван Гешев са задоволителни, а и очевидно PR-ите са посъветвали по този начин да се води акцията му. Концепцията, която той беше показал бе на доста едва равнище от към професионализъм и от към подготовка. Там имаше и моменти, които са в директно несъгласие и със закони и с Конституцията.

Работоспособността и силата би трябвало да са присъщи на всички специалности, само че в правото се нужни и доста знания, само че при господин Гешев това много куца.

Във връзка с акцията против Калин Калпакчиев Петров сподели, че той е самоуверен човек и експерт. Тримата съдии им прави чест, че се съобразиха с наредбите на закона.

Четейки интервютата на Филчев и хвалебствията за Цацаров явно има синхрон сред тях, приключи адв. Петров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР