Не мисля, че едно такова решение на ЦИК (за сумарното

...
Не мисля, че едно такова решение на ЦИК (за сумарното
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Не мисля, че решението на ЦИК за сборно броене ще застраши честния вот

Не мисля, че едно такова решение на ЦИК (за сумарното регистриране на данните от хартиените бюлетини и машините в изборните протоколи - бел.ред.) ще заплаши честния избор. Първо от страна на Министерство на вътрешните работи се поставят старания купения избор, корпоративния избор и всички практики, свързани с непочтеност в изборите, да бъдат прекратени превантивно. Това съобщи министър председателят Гълъб Донев пред медии.

" Не бих споделил, че има опция за манипулиране на резултатите при сборното записване на вота, само че би било добре да са настрана, с цел да се видят хората, които са предпочели машинно или хартиено ", разяснява той.

Процедурата за видеонаблюдение ще бъде транспарантна, тъй че всички механически средства, заснемащи броенето, ще бъдат доказани от съответната комисия, уточни той.

Премиерът разяснява и тематиката с незаконната миграция у нас.

" Правоохранителните органи и Министерство на вътрешните работи поставят старания да се борят с трафиканството и каналджийството, резултатите не закъсняват. Именно тъй като се разкриват значи, че те работят и поставят старания всички тези дейности да се прекратят ", съобщи Донев. Според него по-ефективни и строги санкции за каналджии и трафиканти могат да се одобряват от бъдещия парламент.

Към момента общините нямат въпроси и неясноти за провеждането на изборите. Около 43 млн. са предопределени за общините и локалната власт, за СИК, възнагражденията, техническото обезпечаване, сподели още служебният министър председател.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/731862838387485/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР