Не мисля, че Борисов ще поеме риска да се кандидатира

Не мисля, че Борисов ще поеме риска да се кандидатира ...

Цветанов: Борисов няма да поеме риска да се кандидатира за президентНе мисля, че Борисов ще поеме риска да се кандидатира за президент. Това обяви бившият втори в ГЕРБ и настоящ председател на Републиканци за България Цветан Цветанов в предаването "Денят ON AIR".

"В момента сме в най-интензивната фаза на разговорите ни с КОД и предполагам, че в утрешния ден, не по-късно от сряда, когато трябва да внесем и документите за участие в предстоящите избори, ще бъде ясно всичко около предстоящата коалиция и кои партии ще участват в нея. По-скоро вървим към подписване на споразумение", каза Цветанов по отношение на бъдещето на неговата формация в предстоящия парламентарен вот. Още по темата27 сеп 2021 11:0558326 сеп 2021 13:10464Той уточни, че с бъдещите им партньори обмислят евентуално участие и на президентските избори и подчерта, че кандидатите им трябва да бъдат с ясен консервативен, десен профил. А участие в президентската надпревара се налагало, защото в момента нямало десен кандидат, който да излезе срещу Румен Радев.

"За забавянето на кандидатурата на ГЕРБ за президентските избори трябва да попитате тях. Но в чисто политически план те нямат силен кандидат, който в момента да може да бъде представен. Аз лично не вярвам, че Борисов ще поеме риска да се кандидатира за президент",
Той обаче бе категоричен, че Румен Радев не е кандидатът, който трябва да бъде подкрепен от десните хора у нас",.

Цветанов изрази надежда, че заради съчетанието на изборите 2 в 1 ще има по-голяма избирателна активност, за да има по-голяма представителност на следващия парламент.
По публикацията работи:

Източник: dnes.bg