Не мислите ли, че всичко, което наблюдаваме онлайн в Украйна

...
Не мислите ли, че всичко, което наблюдаваме онлайн в Украйна
Коментари Харесай

Голямата игра. Опит да си поиграем на геополитика

Не мислите ли, че всичко, което следим онлайн в Украйна и към нея, намирисва на някаква адска нелепост? Ако слушате озвучените задания и цели на страните, тогава това просто се оказва някаква простотия. Е, или това е игра, в която ни се демонстрира единствено първият пласт от действителността, а всички останали пластове са скрити. Нека обясня.

И по този начин, през 2008 година в света избухна систематична международна икономическа рецесия. Дефиницията „ систематичен “ допуска, че това е рецесия на сегашната икономическа система и с цел да се преодолее, би трябвало да се промени точно тази система. От друга страна, няма по какъв начин. Сегашната система към този момент не работи. И тази система е системата на Бретън Уудс, основана на $. И целият свят, цялата ни днешна действителност се основава на това. И с унищожаването на тази система, целият сегашен свят ще бъде погубен. С появяването на нова система ще възникне и нов свят, нови правила на играта, нови граници на страните, нови хегемони и новобранци. И коства ми се, че всичко, което виждаме през днешния ден, не е война за опазване на остарялата система, както може да наподобява. Невъзможно е да се избави остарялата система, всички към този момент го схванаха. Играта върви за места в новата система. И в случай че е по този начин, тогава войната в Украйна би трябвало да се преглежда от тази позиция. И тук идват несъответствията.

Нека играем за всеки от нашите съперници в тази война, въз основа на гореспоменатото. В същото време би трябвало да се разбере, че самата Украйна не е участник във войната, тя е полесражение. Задачата на участниците е да получат място измежду тези, които ще разработят разпоредбите на новия свят. Да стигнат до новата Ялта. За да си там, би трябвало да имаш власт, софтуерна, финансова, индустриална. естествени, човешки запаси, задоволителни за самостоятелно битие в новия свят. Тогава останалите просто ще бъдат принудени да договарят с вас, защото няма да могат да ви повлияят по различен метод. Някой може да има всичко нагоре, както се споделя, " в едно лице ". Някой, заради липса на някои запаси, ще бъде заставен да събере група от страни под свое командване. И тогава от името на тази група той ще седне в новата Ялта.

Да започваме.

Съединени американски щати.

Съединените щати станаха международен хегемон, тъй като бяха победител във Втората международна война, водач в софтуерната конкуренция и в това време фабриката на света. Същото може да се каже и за Съюз на съветските социалистически републики. Ето за какво в света имаше две суперсили. След това станаха една. Но американците ни победиха с цената на разрушаването на тяхната система. За да завоюват, те бяха принудени да се откажат от ролята на международна фабрика, премествайки производството в страни с евтина работна ръка. Така те понижиха разноските. И те бяха принудени да изпомпват пари в стопанската система и с цел да избегнат инфлацията, трансферираха непотребната ликвидност във финансови активи. Те замениха стоковата инфлация с инфлацията на активите. Това оказа помощ да победят Съюз на съветските социалистически републики, който не се сети за сходен финт, само че също по този начин заложиха бомба под самата Америка. През 2008 година бомбата избухна. Дупката беше закърпена, само че това беше краткотрайно решение. Наистина няма решение. Инфлацията, насъбрана във финансовите активи, неизбежно ще се придвижи и в действителния бранш. Става въпрос за стотици трилиони долари. Не може да бъде предотвратено или спряно по някакъв метод. Системата се срутва и това е неизбежно.

В досегашната система Съединените щати безспорно бяха хегемонът, който определяше разпоредбите на играта. Но системата се разпада, което значи, че в новата система Съединените щати може освен да не са хегемон, само че като цяло ще се спуснат до равнището на районна мощ или даже по-лошо, ще се разпаднат на група от страни от третия свят. Те не го желаят. Затова те към този момент работят върху основаването на лична зона, наречена АУКУС. Логично, те би трябвало да се опитат да влязат в новия свят с допустимо най-голяма преднина, с цел да се откъснат от съперниците и още веднъж да станат хегемон във към този момент новата система. Това изисква водачество във военната, индустриалната и софтуерната област. Във военно отношение, такова е достатъчнониво, с цел да може да защитят територията на своята зона на владичество. Основното е те още веднъж да станат софтуерни водачи и световна фабрика. Но тук има засечка. Световната фабрика е Китай. А в софтуерната сфера главните съперници са Европа, Япония и отново Китай. Имайте поради, че Русия не е в този лист. Тогава за какво Съединени американски щати забъркаха тази каша с Украйна? В края на краищата Украйна явно се готвеше за война с Русия, започвайки със свалянето на Янукович и през всичките последващи осем години..Там бяха вложени колосални запаси. Защо? Защо се гласят проекти за реализиране на цялостна победа над Русия и връщане на Крим на Украйна? В последна сметка тези проекти не са реалистични. Не можете да изтръгнете територия от нуклеарна суперсила. Това не са проекти с взор към новия свят. Защото в случай че се опитат да осъществят тези проекти, тогава няма да има свят, нито нов, нито остарял. Всичко ще изгори в нуклеарен огън. Американците не са глупави. Така че изказаните от тях проекти са погрешни. Реалните проекти би трябвало да са разнообразни. И тези проекти би трябвало да се отнасят до гореспоменатите съперници.

И затова. Струва ми се, че задачата на войната на Украйна против Русия въобще не е Русия, а Европейски Съюз. Целта е да се лиши Европа от софтуерно водачество. За задачата е належащо да се основат условия, при които всички европейски софтуерни колоси ще избягат от тази територия. Необходимо е да се лиши Европейски Съюз от евтини запаси, идващи от Русия. И това не са единствено нефт и газ. За това Европейски Съюз беше замесен във войната с Русия на страната на Украйна. Майсторски ги принудиха да изоставят съветските запаси. Следващата задача е окончателното скъсване на руско-европейските връзки без опция за тяхното възобновяване. И в последна сметка – деградацията и дестабилизацията на Европа вследствие на войната. Освен това е належащо Европа да бъде откъсната от ресурсите на Африка и Близкия изток. Все още не е ясно по какъв начин американците ще решат този въпрос. Един от разновидностите е да ги дадат на Русия, откакто тя дефинитивно скъса всички връзки с Европа. В противоположен случай Китай може да вземе тези страни, а това е недопустимо за Съединени американски щати. Във всеки случай американската цел на войната в Украйна е да унищожи софтуерното водачество на Европа, а не въобще да победи Русия..Напротив, загубата на Русия е неприемлива за Америка, тъй като това ще укрепи Европейски Съюз и ще принуди Русия още веднъж да доставя запаси на Европа при техните условия или ще принуди Русия да мине под властта на Китай, а това е още по-лошо.

Англия.

Британците нямат запас да бъдат измежду тези, които ще дефинират новите международни правила, само че доста желаят да бъдат там. Те по никакъв начин не са удовлетворени от вероятността да бъдат в АУКУС в ролята на подчинени на Съединени американски щати. Англия към момента се усеща като империя, там има имперски хайлайф и те желаят да са измежду тези, които ще вземат решение ориста на света. Преди войната в Украйна те нямаха доста шансове, само че с началото на СВО тези шансове се появиха.

Какво би трябвало да направи Англия, с цел да стигне до новата Ялта? Необходимо е да се съберат за себе си страни с софтуерно водачество, запаси и военна мощ. Какви са тези страни? Това са страните от Европейски Съюз, също така остаряла Европа, европейските софтуерни водачи, както и Канада, Австралия, Нова Зеландия и други - всички, които са част от Британската общественост и където британският монарх към момента е висш главнокомандващ. И които Съединени американски щати възнамеряват да вземат на АУКУС. Тоест Англия би трябвало да зареже и Европа, и Съединени американски щати. Как може да направя това?

Трябва да направи всичко допустимо, с цел да помогне на американците да въвлекат Европейски Съюз във войната с Русия в Украйна. Необходимо е Европа да се включи напълно. Необходимо е да се реализира обстановка, при която успеха на Русия ще се пояснява от самите европейци като политически провал на целия европейски хайлайф. След това руснаците би трябвало да завоюват. На фона на триумфите на Русия на фронта е належащо да се помогне на Съединени американски щати да реализират дестабилизация на Европа, само че в това време да се подсигурява, че европейските софтуерни колоси нямат време да избягат, т.е. самият развой на дестабилизация не би трябвало да се проточва във времето, а бързо. В подтекста на политическия колапс на европейските елити и дестабилизацията на Европа, да поемат самодейността и да стартират мирни договаряния с Русия от името на Запада. На договарянията Европейски Съюз би трябвало да бъде преметнат, а точно да се съгласят с настояванията на Путин за евакуиране на войските на НАТО до линията от 1997 година Тук е нужна виртуозна политическа игра, защото прецаквайки Европейски Съюз, британците по едно и също време прецакват и американците. Резултатът за Англия би трябвало да бъде разпадането на Европейски Съюз. Технологичните водачи на остаряла Европа ще минат под техен надзор, до момента в който източните просяци след изтеглянето на войските до границите от 1997 година ще станат изцяло безполезни за никого. Може би те ще бъдат дадени на Русия след договаряния. В днешните действителности това е единствената опция за Англия да се върне в клуба на Великите сили. Загубата на Русия за Англия е неприемлива, защото успеха на Украйна ще докара до подсилване на Европейски Съюз, а той се нуждае от колапс на Европа.

Европейски Съюз

Европейският съюз също желае да бъде измежду страните, които дефинират новите правила на света, въпреки и като младши сътрудник. И им беше казано, че могат да го създадат. Американците им споделиха. За да създадат това, те би трябвало да победят Русия в Украйна и да я върнат в положението, в което беше през 90-те години. Русия би трябвало да се трансформира в суровинна колония на Запада. Европейският хайлайф съществено счита, че Съединените щати към момента мислят като " единен Запад ". Те считат, че за американците те са съдружници, а не съперници. Какво трябваше да направи Европейски Съюз, с цел да стигне до новата Ялта? В подтекста на американската война в Украйна американците би трябвало да нарушат проектите си, в това число за съдействие с Русия. Необходимо е по всевъзможен начин да се реализиран обезпечени доставки на съветски запаси за Европейски Съюз, да се помогне за основаването на направления за доставка на тези запаси и да се защитят тези направления. Необходимо е да се договаря с Русия за разделянето на сферите на въздействие в Африка и Близкия изток, в това число посредством отстъпки в Източна Европа. Необходимо е да се основат лични въоръжени сили, самостоятелни от Съединени американски щати и Англия, с цел да пазят личните ползи. Трябва да се каже, че Европейски Съюз направи тъкмо противоположното. Европейски Съюз през днешния ден не е състезател, той е плячка във война.

Нека да обобщим. По логиката на събитията оповестените цели на войната в Украйна не се разминават с действителните единствено при Европейски Съюз. Съединени американски щати и Англия играят доста по-сложна игра, в която същинската цел е да разрушат Европейски Съюз.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР