Не мислиш ли, читателю, че Западът започва да изпада в

...
Не мислиш ли, читателю, че Западът започва да изпада в
Коментари Харесай

Защо така треперят фигурантите на Дълбоката държава?

Не мислиш ли, читателю, че Западът стартира да изпада в някаква нервност? Само два обстоятелството. Първо, в Конгреса на Съединени американски щати се внася законопроект, който, в случай че бъде признат, ще задължи президента Джо Байдън да изиска изключване на Русия от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Вярно, основателите на скандалния документ от Белия дом бяха остро обсадени, заявявайки, че това е невероятно. Те обаче придружиха „ този случай “ с многозначителна уговорка: казвайки, че руснаците можеха да бъдат изключени от дълго време, само че уви, няма късмет за това.

Вторият факт е нова порция откровения от Хенри Кисинджър, който на остарели години очевидно най-сетне е решил да рискува репутацията си, трансформирайки се от занаятчия, който излъчва нещо „ отлято в гранит “, в Касандра, променяйки „ свидетелствата “ според от обстановката сега.

Повече детайлности по-долу, само че казаното от Кисинджър по отношение на вероятните способи за довеждане докрай на съветската СВО освен не влиза в никакви рамки, само че и опонира на казаното от него по време на интервенцията най-малко два пъти. А точно: Киев да се приготви за териториални отстъпки и да се съгласи да замрази същинската фронтова линия.

Има обаче и трети факт, който може изцяло да изясни комбинацията от първите два. И дейностите, и изказванията на американски политици бяха предшествани от прочувствени изцепки на Зеленски, който в първия случай изиска (!) от Съединени американски щати да лишат Русия от опцията да постанова несъгласие върху проекторешения на Съвета за сигурност, а във втория за следващ път повтори митологията си за „ връщане към границите от 1991 година “, което допуска отдръпване на Русия от всички територии, които са станали нейни елементи, в това число Крим.

Тук няма въпроси към Зеленски - в лудницата даже валенките се употребяват за други цели. Въпросът е за какво американският истаблишмънт реагира толкоз бързо на тези изказвания? Как по този начин лудият крякаше, а " уважаемите хора " от Белия дом и Съвета за интернационалните връзки реагираха на това грачене?

Невъзможно е да се изясни недвусмислено този феномен на американското послушание на господаря към марионетката; има неща, които не могат да се обмислен аналитично, а би трябвало да се знаят жалко на равнището на обстоятелства. Но може да се допусна, че самите „ концептуални “ инстанции на прословутата „ дълбока страна “, в която се създават решения, които се извършват от обществени политици, в това число конгресмени и президенти, изпаднаха в комплициране.

Последното е напълно разбираемо: няма инструкции „ от горната страна “, само че би трябвало да се направи нещо и по този начин се прави, въпреки и да не е ясно с разум или нелепост. Защото в мозъчната кора на политиците в Съединените щати е крепко забита концепцията, че в „ дълбочината “ има твърдо схващане за неизменността на поддръжката за Киев, а когато няма съответни указания за съответни епизоди, тогава е належащо да се работи в сходство с това схващане.

И ще бъде по-евтино да се изрече нелепостта, която пада върху душата на „ старшите приятели “, в сравнение с да се мълчи, пораждайки вероятни подозрения в тяхната среда по отношение на личната им преданост и вследствие на това професионалната склонност.

Искаме или не, скоро ще забележим, тъй като всичко скрито рано или късно става ясно; в последна сметка единствено оня ден Байдън персонално беседва със Зеленски по телефона, а най-известният човек от Държавния департамент Виктория Нюланд пристигна в Киев - с или без " бисквитки ", не се оповестява.

Като се има поради, че Съединените щати от дълго време обмислят за вероятността да сменят Зеленски с неговия „ върл “ сътрудник, главнокомандващия Залужни, на което се опълчват британците, чието въздействие върху „ случая “ в Киев доста отслабна, тематиките на тези договаряния са доста забавни.

Първата дума беше оставена на притежателя на Белия дом: Киев би трябвало да се стреми към мир и Западът ще го „ поддържа “ в това, само че в случай че Киев не желае мир, тогава би трябвало да настъпи на фронта. Дипледи, въпреки това, сложи тематиката за изборите в Радата на напред във времето за Зеленски. Тоест, войната си е война, а демокрацията - по разписание.

Уловката обаче е, че на фона на редица вътрешни процеси във владенията на Зеленски против него стартира съпротива, в която вземат участие районните от една страна и военните от редиците на генералите на въоръжените сили. на Украйна от друга.

Говори се, че изборите се привикват точно за такава нова партия, която сякаш ще заеме някогашната " районна " ниша на съратниците на Янукович. Какво ще се случи освен това състояние със " прислужниците на народа " и техния главен " прислужник " не се прецизира.

Освен това настойчиво се носят клюки, че точно „ приятелят “ на зе-фюрера, Залужни „ гради “ такава коалиция за себе си, а в президентския кабинет на ул. " Банкова " са доста напрегнати. Изборите в този момент са като сърп под кръста. Освен това подозират, че американците не стопират играта си.

А и от кое място знаете дали въпросът за последващото премахване на основния комедиант и извозването му в Лвов за нова среща с шефа на MI6, към този момент не е подложен на дневен ред за Киев? В края на краищата той и Зеленски имат явни общи, въпреки и разнообразни с американците, ползи в кадруването на киевските управляващи.

Сега за спецификата на двете посочени ексцесии. Със Съвета за сигурност на Организация на обединените нации всичко от дълго време е ясно. Хартата на Обединените народи, в главата, която се отнася до този главен орган, съдържа лист на учредителите със статут на непрекъснати членове. Да, там попада не Руската федерация, а Съюз на съветските социалистически републики, само че Русия е приемник на Съюза и това е нашият интернационално приет статут.

Освен това има официално противоречие в Китай, който е посочен като Китайска (без " Народна " ) република, което по никакъв метод и от никого не повдига въпроси по отношение на законността на статута на КНР като непрекъснат член на Съвета за сигурност.

Позоваванията на прецедента от 1971 година, когато КНР след дълги години на битка смени тайванския режим, който узурпира мястото й през 1945 година, не устоят на рецензия. Тогава не Общото заседание направи тази рокада, то единствено гласоподава съответен документ. Чан Кайши беше този, който или се поддаде на натиска на Вашингтон, който по избрани аргументи се съгласи с възобновяване на историческата правдивост, или островният деспот, в отговор на американските увещания, просто излезе отвън релсите, откачи и хлопна вратата.

Тоест никой на никое място няма да изключи Русия от Съвета за сигурност и няма да я лиши правото на несъгласие, в случай че самата Русия не го желае. Или, както изясняват в Москва, в случай че Организация на обединените нации се разпусне и събере още веднъж.

Това обаче е доста проблематично. Преди година, когато Байдън събираше прословутата „ среща на върха на демокрациите “ онлайн от Вашингтон, имаше вид, че в случай че американците се придвижат задоволително надалеч във връзка с въвличането на членове на антируския и антикитайския фронт в нея, тогава там би било последователно прекосяване на част от членовете на Организация на обединените нации към новата организация.

Това освен не се случи, само че и самата „ среща на демокрациите ” наподобява почина естествено, заради отхвърли на вербуваните да вземат участие в това подозрително начинание. Затова и отрязаха в Белия дом: „ Можеше да бъде изгонена, само че... не – и съд няма “.

Сега за Кисинджър, чиито оферти Кремъл даде обещание да " деликатно изследва ". Искрено се надяваме, че това е единствено жест на речта, като знак на респект към доста опитния политик, който е бил одобряван в Москва нееднократно в старите, по-добри времена. И който заради напредналата си възраст е по-лесен за чуване, пропускайки казаното около ушите си, в сравнение с да влезете в дискусия или да дадете отговор всъщност.

Това авторитетно ограничаване не важи за създателя, тъй че дано се задълбочим малко в казаното, изключително имайки поради не самия Кисинджър, а „ дълбокия “ генезис на тази епистоларна извадка. да не разказвам отново:

Хенри Кисинджър за това по какъв начин вижда бъдещия свят сред Русия и Украйна:

1) Мирният развой би трябвало да свърже Украйна с НАТО, неутралитетът на Киев към този момент няма смисъл;

2) На 24 февруари би трябвало да се откри линия на преустановяване на огъня по границите;

3) Русия ще се откаже от завоеванията си, само че не и от териториите, които е направлявала преди 24 февруари, в това число Крим. Тази територия може да бъде предмет на договаряния след прекратяването на огъня;

4) Ако довоенната граница сред Украйна и Русия не може да бъде достигната вследствие на военни дейности или договаряния, може да се прибегне до правилото на самоопределяне и да се проведат референдуми под интернационален надзор в изключително разграничените територии, които неведнъж са сменяли ръцете си над векове;

5) Мирният развой би трябвало да има две цели: препотвърждаване на свободата на Украйна и установяване на нова интернационална конструкция, изключително за Централна и Източна Европа. В последна сметка Русия би трябвало да откри своето място в този ред;

6) Повече от половин хилядолетие Русия има решителен принос за световния баланс и баланс на силите и нейната историческа роля не трябва да се подценява. Разпадането на Русия или унищожаването на способността й да води стратегическа външна политика е неприемливо.

Превеждаме на всекидневен съветски език и получаваме нещо сходно:

1) Докато СВО продължава, НАТО няма различен метод да интегрира Киев, с изключение на да влезе във война с Русия; затова СВО би трябвало да се спре, с цел да се дадат на Киев гаранции на НАТО на фона най-малко на помирение (след като Ангела Меркел сподели за Минските съглашения, ние знаем цената на такова примирие);

2-3) Нека се преструваме, че не е имало СВО; пренавиване, след което ще вземем Крим от Русия, само че не незабавно, а последователно, в хода на развой, който почти припомня резултатите от Кримската война от 19 век;

4) В четирите нови субекта, анексирани от Русия след резултатите от септемврийските референдуми, ние ще проведем ново гласоподаване под наш надзор, което ще отстрани риска и ще се пояснява като „ единомислещ “ отвод на популацията от Русия в интерес на Киев и затова на НАТО;

5) Ние ще определим мястото на Русия в новия източноевропейски ред, залагайки в него формулата за превръщането на тази непокорна страна назад в Московия от времето на феодалната раздробеност (показателна е ангажимента, че ползите на Москва „ не би трябвало да ” се простират отвън Източна Европа);

6) На това окаяно място, прокламирайки " неразпадането " на Русия, ние имаме поради неговата наложителност, само че в това време всичко ще се случи като че ли по " натурален " метод, от ръцете на " туземните ", които ние сме примамили, без нашето публично присъединяване. Ние сме „ принудени “, потривайки ръце, да се „ съгласим “ със случилото се, както се съгласихме с разпадането на Съюз на съветските социалистически републики.

Има и неща, които не са казани от Кисинджър: за ваденето на " нуклеарните зъби " (любима метафора на Вашингтон от 1991 г.) и за съветските фрагменти, борещи се между тях за място в същия Съвет за сигурност на Организация на обединените нации, след което в действителност ще бъде допустимо да се постави край. (Между другото, Бил Клинтън приказва за това в Комитета на началник-щабовете през октомври 1995 година доста в детайли, като прави паралели сред Русия и някогашна Югославия).

Какво има в сухото вещество? Колективният Запад, споделя Кисинджър, от дълго време мечтае да умножи Русия по нула. Малко се провали през 1917 година, малко - през 1991 година

Шестте точки на някогашния занаятчия наподобяват по едно и също време „ глътка американска вяра “ и „ мярка за американски авантюризъм “ в упованието, че този път сигурно ще се получи. Е, „ очакванията на младите мъже се подхранват “. Но макар че Кисинджър надалеч не е младеж, даже в Русия споделят за " белите косми в брадата и демона в реброто ". Това е!

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР