„Не мислете, че имаме куфари с пари, напротив, бедни сме

...
„Не мислете, че имаме куфари с пари, напротив, бедни сме
Коментари Харесай

Христо Иванов: Нямаме куфари с пари, има хора, които искат да купят Да, България

Не мислете, че имаме куфари с пари, в противен случай, небогати сме и цялата акция по построяването на структурите ни в страната се прави единствено на благосклонност. Има и хора, които желаят да си купят партията ни, получаваме предложения, само че за нас няма подобен път ". Това съобщи водачът на " Да, България " Христо Иванов по време на среща с последователи в Кърджали, съобщи БГНЕС.
" Прозрачни сме, всеки месец отчитаме доходи от дарения, нямаме дотация и никой няма основанието да ни приписва други форми на финансиране “, акцентира Иванов.
Н еобходима е опозиция против лостовете на страха, с които сега се ръководи България, свободата на словото, собствеността, предприемачеството са под опасност, само че демократичната общественост се съюзява и е потребна гражданска интензивност .
Христо Иванов уточни, че напъните на партията му са съсредоточени в две направления – учредяването на структури по места и построяването на единна демократична политическа общественост . „ Наша съществена задача е да построяваме необятно партньорство, една демократична политическа общественост, която на последващи избори да може да приключи този циничен управнически модел . Това няма по никакъв начин да бъде елементарно, само че би трябвало да предложим на жителите ни други възможности. Ние няма да се опитваме да се присламчваме към Бойко Борисов, Корнелия Нинова или Пеевски, а ще предложим различен модел на взимане на решения. Усилията ни, от една страна, са ориентирани към насърчаване на мрежата ни от структури, от друга, към построяването на коалиция и партньорства “, сподели той. Към момента са учредени над 35 структури в страната. В коментара за обстановката в България политикът акцентира, че тук се ръководи със боязън и вместо това да остава в предишното, въздействието му се ускорява от ден на ден .
„ Атакува се посредством институции и структури, доста съществено посредством медии, хора са привиквани в полицията поради статуси в обществените мрежи и това се случва в цялата страна . Свободата на медиите, на самостоятелното мнение, правото на благосъстоятелност, всичко е подложено на удари . Виждаме офанзиви против бизнеса, против върховенството на правото и против самата концепция за правда и правила, въобще против всички полезности на европейския модел на живот. Свободата ерозира и от ден на ден е обект на удари “, уточни Иванов. Според него огромният въпрос е опцията за опозиция, поради която се основават структурите по места, които би трябвало да бъдат сериозна съпротива, демократични и антикорупционни сили, а първото тестване ще бъдат локалните избори. „ Уди Алън споделя, че в клуб, в който могат да ме одобряват, в никакъв случай не бих влезнал и по тази причина и аз не бих се записал в лидерска партия. Ние разбираме, че сами не бихме могли да се оправим с провокациите, по тази причина напъните ни са съсредоточени към построяването на необятна демократична политическа общественост. Уважаваме достиженията на нашите сродни партии и се опитваме да изградим работещо партньорство. Сред нас има хора десни, центристи и с нараснала обществена сензитивност, не споделям леви, тъй като не това е характерността на партията ни . Въпреки компликациите в разговора, ние съумяваме да се обединим поради полезностите на демокрацията и разпоредбите, справедливостта и развиването “, уточни още Христо Иванов.
Той напомни, че този съюз излезе с общи дела за проучването на комунистическия режим в учебно заведение, за отбрана на Комисията по досиетата, бе най-активната политическа група, която защитаваше правото на благосъстоятелност, когато имаше опити страната да бъде превърната в бухалка и да бъде употребена за рекет, а и когато животът на публицист от районна медия беше в заплаха. „ Свободата на словото, мненията, собствеността, предприемачеството, всичко това е застрашено и се погазва всеки ден. Този съюз, който построяваме в този момент, не е затворен, в противен случай, в него могат да се причислят и други политически организации. Избирателите ни би трябвало да са наясно, че това, което им предлагаме, е доста мъчно и то е усилието да изградим новия модел, а това е риск. На тях сме подготвени да признаем, че в името на риска вършим неточности, имаме пропуски, само че се учим и се поправяме, само че и имаме поредно политическо държание. Ние не влизаме в диалога да се окажем патерица или смокиново листо на ГЕРБ . Посланието ни към другите сродни партии не е на негативизъм или отменяне, а апел да бъдем дружно в опита за смяна, тъй като свободата и вярата понижават. Проблемът е, че средата към България се трансформира. Бяхме привикнали да мислим, че като сме се качили на каруцата за Европейски Съюз и НАТО, те ще ни обгрижват и някак ще си внесем държавност, ред, правораздаване, сигурност. Но безусловно за месеци Европейски Съюз престана да бъде безалтернативен, едносъставен и най-привлекателния международен модел за развиване. Никой не очакваше една от страните членки да изиска да излезе от съюза, друга да стартира да се разпада. Изглеждаше, че всичко това, за което сме се борили през 90-те години – европейска принадлежност, сигурност в границите на НАТО, сме го постигнали, а в този момент внезапно се оказа, че тези въпроси са отворени. И още по-лошото е, че нашите политици, вместо да ни нареждат да сме в сърцевината на тези съюзи, наподобяват много удовлетворени от отдалечаването на България към периферията, от другата страна, която стоят „ авантюристичните “ режими в Анкара и Москва “, подчертава Христо Иванов.
Той обърна внимание на обстоятелството, че тези тоталитарни режими, с изключение на, че лимитират свободите на жителите си, изнасят авторитаризъм и се пробват да го наложат у нас като модел . Според него от тази позиция, след 10 година участие в Европейски Съюз ние се намираме на кръстопът, на процедура България се нуждае от препотвърждаване на европейската и евроатлантическата си принадлежност. „ Големият ни проблем е корупцията, тук се краде с милиарди. Също огромен проблем е селекцията на чиновници в държавната администрация, прокуратурата, съда, Народното събрание, общинските препоръки – там не намират място най-талантливите и способените характери, а послушните и неможещите “, означи партийният водач. Създаващият се съюз ще излъчи свои претенденти за Европейския парламент, само че след вътрешни избори, посочи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР