Не минава ден в който министъра на околната среда Борислав

...
Не минава ден в който министъра на околната среда Борислав
Коментари Харесай

Фантасмагориите на вицепремиера Сандов продължават

Не минава ден в който министъра на околната среда Борислав Сандов да няма изява в централна телевизия. След като се оправи с въглеродният товар на мусаката предложи споделено къпане и прекарването на Автомагистрала Струма по скатовете на Пирин, през днешния ден Сандов пусна нова концепция. Държавата да давала по шест хиляди евро за покупка на електрическа кола, тъй като по този начин щял да се чисти въздуха.

В миг, когато в България заради цената на тока е застрашено съществуването на целият бизнес, всекидневно банкрутират компании и се затварят хотели и заведения това желание е повече от несвоевременно. Министерството, което Сандов ръководи има една сходна стратегия за 80 милиона лв.. По нея раздават гратис печки на пелети, за чист въздух. Пелетите скочиха тройно и този сезон са над 800 лева за звук и никой не ги купува и използва. Някои хора си продадоха печките, а други ги изхвърлиха и минаха още веднъж на дърва и въглища. Тоест 80 милиона към този момент отидоха напразно.

Когато се оферират всякакви хрумвания и то от вицепремиер на страната те би трябвало да имат най-малко дребна връзка с действителността, икономическото положение на страната и равнището на приходите на хората. В противоположен случай демонстрират, че съответният управленец няма никаква действителна престава за обстановката в страната. Може в Европа някои страни да субсидират покупка на електрически коли. Това са богати общества с приходи в пъти повече от българските, а не с пенсии и заплати по 200 евро. Това са и страни със свръхнаселение и плътност. Те не са, като България в която за 30 години сме намалели с 3 милиона индивида и където цели райони са обезлюдени и земите пустеят.

Сляпото и безогледно използване на непознати практик без реален разбор на потребностите на хората, насажда мощно съмнение във властта и институциите. И нещо, което по никакъв начин не е добре, а точно доста огромен евроскептицизъм измежду българите.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР