Не минаха и десет месеца и отново се озовахме в

...
Не минаха и десет месеца и отново се озовахме в
Коментари Харесай

Как да оцелеем в жегите в три стъпки

Не минаха и 10 месеца и още веднъж се озовахме в това вълнуващо време на годината, в което метеорологичните условия с изключение на жадност по морето и предпочитание за обич, раждат щедро потене, високо кръвно налягане и мощен спад на силата. Ето какво можем да създадем, с цел да останем здрави и духовити в 40-градусов зной:

1. Знаете ли какво е мантра?

Ето ви една, която може да си повтаряте до края на август: „ Трябвадапиямноговода „. Чувате го за първи път? Съмнявам се. И все пак…пийте доста вода! Тя оказва помощ за хидратацията ви, което ще рече по-бистър разум, по-свежа кожа и изпъкнали мускули (за притежателите на такива). Така, както външната обвивка на тялото ви се нуждае от душ два пъти дневно през летните месеци (или един път седмично, това е въпрос на персонални разбирания за хигиена), по този начин и не толкоз привлекателната му вътрешна част има потребност от постоянни бани. И в случай че скоро не ви е попадал женски вестник, може да сте изпаднали в тежка илюзия, че кока-колата, кафето, сайдерът, бирата и коктейлът Лонг айлънд са почтени заместители на безвкусната вода. Не са.

2. Носете проветриви, леки и светли облекла от лен и чист памук.

Знам, че за дамите изкушението от впити дънки, найлонови прашки и силиконови презрамки на сутиени, е огромно, само че тези секси аксесоари предизвикват неимоверна щета на тялото ви, а не желаете на плажа да притегляте погледи с обриви, подсичания и други дерматологични екстри, които може да отхвърлен евентуални ухажори. Същото се отнася и до господата – сватбарските ризи с колосани яки ще причинят зной и неконтролируемо потене, а чехлите от естествена кожа със особено място за палеца ви просто са грозни. И апелирам ви, чантите вид банан, диагоналка и всевъзможни други колани на несъответствуващи места може да са доста практични и съвременни, само че са естетически магарешки бодил в окото и заплаха за кожата на вашия кръст.

3. Не прекалявайте с физическите старания.

Да…лято е и би трябвало да покажем плът. Сетили сме се, че диетата е незабавна към края на юни и в този момент би трябвало да бъхтим във фитнеса през двата месеца, в които повече от един човек става очевидец на полуголите ни тела. Прекомерното физическо изпитание в жегите обаче може да предизвика кардиологични проблеми (Да, кардиото може да води до кардиологичен проблем! звучи занимателно, само че не е), високо кръвно налягане, примиране, хипогликемия тъй наречените През юли и август е по-удачно да вършим леки извършения, да се разхождаме рано заран или по здрач и да не се преуморяваме. Ще ви издам и по една загадка:

Момичета, мъжът на бара на Смокиня ще ви хареса даже в случай че имате дискретни паласки и някоя и друга дипла! Освен в случай че, несъмнено, нямате голяма брадавица на върха на носа, само че тогава и цяла година във фитнеса няма да ви избави.

Момчета, има една странна част от българските дами, които не получават колапс при типа на Попай-подобни мускули. Може би това е „ неугледната “ част – тези с паласките, само че и по този начин да е, не принасяйте в жертва на Телото здравето си.

Автор: Цвети Иванова, Chronicle.BG

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР