Не ми се иска да съдя държавата заради глупостта на

...
Не ми се иска да съдя държавата заради глупостта на
Коментари Харесай

Владислав Горанов след разпита: Да арестуваш лидера на опозицията е крайно отчаян и инфантилен ход

" Не ми се желае да осъждам страната поради нелепостта на някого. Нови въпроси на разпита нямаше. По същия случай съм давал няколко пъти показания, тъй че мисля, че е привършен ". Това сподели пред публицисти след разпита в прокуратурата някогашният финансов министър Владислав Горанов.

" Темата на разпита беше свидетелските показания на очевидеца Петков. Той инициира всичко дотук - карцерът на водача на опозицията и всички противозаконни дейности, свързани с това ", съобщи той. И добави: " Свидетелят Петков взе участие в опит за почистване на сметки с опозицията в миг, в който има надалеч по-големи рецесии в страната. За мен продължава да буди неразбиране за какво се стигна до толкоз искрено нарушение на закона, тъй като да арестуваш водача на опозицията е извънредно обезверен и детски ход ".

По думите му арестите към този момент са обжалвани. На въпрос виждал ли се е преди с Васил Божков, Горанов отговори, че двамата са се виждали в Министерството на финансите, с цел да разискват разнообразни тематики. Бившият финансов министър добави още, че е виждал Божков в Министерския съвет във връзка със срещи, свързани с футбола.

Той разяснява също, че Законът за хазарта в частта с облагането на хазартните игри не е променян от края на 2014 година " Каквото и да твърди Васил Божков, Законът за хазарта не е променян ", акцентира някогашният финансов министър и разясни, че той не го е рекетирал, както и противоположното.

Попитан по какъв начин са се държали с него в ареста, Горанов уточни, че не е имало неточно държание на полицейските управляващи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР