Не ми е самоцел да бъда външен министър, но съм

...
Не ми е самоцел да бъда външен министър, но съм
Коментари Харесай

Даниел Митов: Назначаването ми в МВнР е тест за Румен Радев

Не ми е самоцел да бъда външен министър, само че съм подготвен. Това съобщи в коридорите на Партийния дом и пред публицисти Даниел Митов.

От думите му стана ясно, че не се меси в решенията на служебния министър председател Димитър Главчев. Той самичък взел решението да го предложения за външен министър. Първият диалог за поста е извършен сред Главчев и Митов и едвам по-късно е известен Бойко Борисов. Митов смята, че е изцяло обикновено да е уведомил водача си и е получил неговата поддръжка да заема поста в служебния кабинет .

Даниел Митов не отговори на въпроса не смята ли за притеснително партийна фигура да влиза в длъжностен кабинет, като избра да приказва за разочарованието си от ПП-ДБ. Според него логиката на техните изявления следва изявленията на президента Радев. Назначаването на Митов на поста външен министър е тест за това каква външнополитическа ориентировка ще следваме.

Ако се забави назначението на външен министър ще се заплаши провеждането на изборите в чужбина, обезпокоен е още Даниел Митов.

Припомняме, че на 15 април, няма и седмица след встъпването си в служба, министър-председателят Димитър Главчев стартира промени в персоналния състав на служебния кабинет и, който да бъде стихотворец от Даниел Митов.

Вчера президентът Румен Радев съобщи, като предложения Димитър Главчев на среща в петък, на която да обсъдят предложенията за промяна на министри.

По-рано през днешния ден  коментира за повторно, че е подготвен на разговор, само че отсече, че отговорността за министрите е напълно негова.
 Пеевски желае Радев бързо да назначи Даниел Митов в Министерство на външните работи
Пеевски желае Радев бързо да назначи Даниел Митов в Министерство на външните работи

България не може да стои без външен министър
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР