Не ми е известно съпругът ми да се познава с

...
Не ми е известно съпругът ми да се познава с
Коментари Харесай

Върбакова отрече съпругът й да познава Борисов

Не ми е известно брачният партньор ми да се познава с господин Бойко Борисов и да се е срещал с него. Това отговори собственичката на " Инерком " Гинка Върбакова на въпрос, който й зададе депутатката Елена Йончева. Тя попита Върбакова: " Вашият брачен партньор срещал ли се е отвън постройката на Министерски съвет с премиера Бойко Борисов и по кое време е била последната среща? ". При задаване на въпроса Данаил Кирилов репликира: " А среща ли ли сте се с господин Георги Георгиев и с офшорки? ". По-късно, когато Върбакова отговори, че не го познава този човек, Кирилов съобщи, че в случай че го е познавала, щяла да получи заем от 50 млн. лв. заем от КТБ, като намекът бе към Елена Йончева. Групата на ГЕРБ ръкопляска.

Преди това зам. ръководителят на енергийната комисия Валентин Николов попита КЕВР управляват ли се средствата, които са калкулирани в цените на тока за вложения, с цел да не отидат внезапно в Прага. Председателят на КЕВР Иванов отговори, че капиталовите разноски се вкарват в цената на тока за 3-годишен регулаторен интервал. Това, което КЕВР е направила, е след приключването на 2-те години, да ревизира тези пари дали са вложени.

Тъй като се оказало, че са вложени 60-70% за идната година, вложенията са намалели със съответния %, който е приспаднат от цената на тока. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова пък съобщи, че около договорката е настанала нервност, напомни, че електроразпределителните сдружения са продадени със тактика на Народното събрание и с решение на държавното управление и в случай че това не е било станало, в този момент нямало да се води този диалог.

Никой в българското държавното управление не знаеше какъв ще бъде изходът от договорката за активите на ЧЕЗ в този момент, сподели Петкова и отникъде не било ясно какво ще реши надзорът. Цялата нервност към договорката предиздвикало българската страна да изиска контролно присъединяване в акциите на ЧЕЗ.

Петкова разясни, че тя си е подала оставката, тъй като тя ги е познавала тези хора - собственичката на " Инерком " и брачният партньор й го е направил, откакто е станало ясно, че " Инерком " взема бизнеса на ЧЕЗ в България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР