Не ми е известно фирми да се облагодетелствали, териториалните планове

...
Не ми е известно фирми да се облагодетелствали, териториалните планове
Коментари Харесай

Продължаваме промяната отричат да има привилегировани фирми за териториалните планове за въглищните централи

Не ми е известно компании да се облагодетелствали, териториалните проекти занапред би трябвало да се утвърждават. Това съобщи Радослав Рибарски от ПП-ДБ в отговор на обвиняванията на ГЕРБ от вчерашния ден, че над 3 милиарда лв. от Плана за възобновяване и резистентност, планувани за въглищните централи край Стара Загора, ще бъдат раздадени на близки до партията компании, съобщи кореспондент на " Фокус "

През вчерашния ден депутати от ГЕРБ-СДС обявиха, че държавното управление обрича страната на енергийна гибел. Те обвиниха своите некоалиционни сътрудници в липса на бистрота при избирането на компаниите, които да бъдат финансирани с евросредствата. 

Днес водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че е разговарял с премиера и Кирил Петков да бъдат изчистени грешки в текстовете за процедурата. 

" Не съм участвал на разискване за смяна на думи. Трябва да се изясни на хората, че за следващ път се показва една непросветеност във връзка с това, което късае тези райони. Отново ГЕРБ залитат по риториката на " Възраждане “, която е против тези вложения, които би трябвало да се случат, за опазване на работните места на хората ", сподели Рибарски.

По думите му компании, а които се твърди, че ще получат финансиране с преференция, единствено са декларирали своите капиталови проекти. 

" Тези компании са споделили своите капиталови проекти, само че това не ги прави бенифициент по териториалните проекти. Не е имало механизъм за отсяване. Всеки, който е декларирал някакво инвестиционно желание, е намерил място в този показателен лист с планове. Изискването за събиране на капиталови планове е по европейски правилник. Предстои да бъде посочен механизмът, по който ще се усвояват тези средства ", сподели той.

Той предизвести, че компаниите, които в този момент се жигосват като близки до държавното управление, застават с името си, а протичащото само въздейства отрицателно на капиталовия интерес в района.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР