Не купувайте храни от багажници на коли или крайпътни търговци.

...
Не купувайте храни от багажници на коли или крайпътни търговци.
Коментари Харесай

БАБХ: Не купувайте храни от багажници на коли и крайпътни търговци

Не купувайте храни от багажници на коли или крайпътни търговци. За това призова директорът на Българската организация по сигурност на храните доктор Дамян Илиев. За идните Коледни и Новогодишни празници инспекторите вършат инспекции на комерсиалната мрежа за недоборсъвестни търговци, оповестява Дарик.

``
реклама

От организацията обаче разчитат и на сигнали на жители. За задачата работи и горещия телефон 0700 122 99. Опасността от консумация на непроверени храни е доста огромна, предизвести шефът на БАБХ доктор Дамян Илиев: „ Звучи все едно от едно време си купуваме някаква храна, която е на баба ни, дядо ни... някакви такива митове! Само че тази храна и това месо ние не сме дали гаранция за него. Ние даваме гаранция в магазина, тъй като знаем от коя плантация е, кой е производителят, какви имунизации са направени, какви проучвания са направени, дали тези животни са лекувани, били ли са заболели преди този момент. Представете си какво става, в случай че имате едно прасе у дома и то се разболее. Лекувате го един-два дни с антибиотици.

След това виждате, че то няма да се оправи. Изразът е приколват го и в случай че си го ядат сами, живи и здрави, само че в случай че го продават е огромният проблем. Защото тук се явява казусът и с антимикробна устойчивост, за която сте чували, и ние нищо не можем да кажем. Затова такова нещо не би трябвало да се прави “, сподели Илиев. „ Българите да си купуват от магазините! Много ви апелирам! Сръбският колорит - да отидем в Сърбия, тъй като там яйцата са по-хубави, месото е по-хубаво. Правете го, само че това си е ваш риск! Агенцията подсигурява магазините. Купувайте си единствено следени артикули “, прикани още той. От организацията регистрират, че хранителни натравяния по празниците и в туристическите сезони у нас от години не е имало. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР