Не изпускайте от очи Дерик Люис за секунда, или може

...
Не изпускайте от очи Дерик Люис за секунда, или може
Коментари Харесай

Черният Звяр нокаутира Марчин Тибура в края

Не изпускайте от очи Дерик Люис за секунда, или може да заспите. Популярният нокаутьор на Ultimate Fighting Championship (UFC) в тежка категория потвърди тази теза в провелото се тази заран събитие на организацията в Остин, Тексас. В него той нокаутира коравия полски войник Марчин Тибура в средата на последния трети рунд.

Люис направи това, което може най-добре. Използвайки своята голяма воля за победа, да не приказваме за силата на неговите удари, той преодоля своите слаби страни и завоюва борбата.

"Просто имах вяра в себе си до последно. Знаех, че би трябвало да го нацеля добре няколко пъти. Момчетата от Тексас могат да удрят, дребосъче ", съобщи Люис след края на срещата.

Още в откриващия рунд изглеждаше, че Люис ще успее да приключи Тибура, защото съумя да го смъкна на земята с мощно дясно кроше. Коравият поляк обаче оцеля и преди рунда да приключи той даже се озова върху своя конкурент, нанасяйки му положителни удари от доминантна за него позиция.

Вторият рунд беше напълно за Тибура, който съумя да смъкна Люис на земята, контролирайки борбата седнал върху него. Опитите на "Черният звяр " да се измъкне не сработиха и той носеше тежестта на поляка за забележителен интервал от време.

До известна степен Тибура контролираше и финалния трети рунд, чак до експлоадирането на Люис, което се оказа и задоволително за завършването на дуела. След комбинацията от мощни удари на "Черния звяр ", съдията беше заставен да приключи срещата при оставащи 2:12 секунди до финалния гонг.

Победата за Люис (19-5) беше 17-та с нокаут в неговата кариера. Той завоюва седем от последните си осем борби. Единствената загуба в този интервал му бе нанесена от ветерана Марк Хънт нa 11-ти юли в Окланд, Нова Зеландия.

Професионалният връх на Тибура пък спадна до 16-4. Той към този момент се намира в серия от две следващи загуби, защото преди този момент записа и проваляне от Фабрицио Вердум през ноември в Сидни, Австралия. Преди това полякът бе в серия от три следващи победи, откакто надви над Виктор Пеща, Луис Хенрике и Андрей Арловски.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР