„Не изпитвах неудобство да гледам президента Радев. Това е политика.

...
„Не изпитвах неудобство да гледам президента Радев. Това е политика.
Коментари Харесай

Митов: Не ми беше неудобно да гледам президента, след отказа...

„ Не изпитвах стеснение да виждам президента Радев. Това е политика. Той взе политическо решение. Срещнахме се по друга тематика “, това съобщи в утринния блок на bTV някогашният външен министър Даниел Митов, който бе повдигнат като предложение за министър председател на обединението ГЕРБ-СДС.

Думите му бяха в отговор на въпрос по какъв начин се е чувствал да види още веднъж Радев персонално, откакто преди години президента отхвърли да го назначи за дипломат в Румъния.

„ Трябва да се контролират по-добре връзките и отговорностите му. В последна сметка външната политика се прави от Министерски съвет “, добави Митов.

Той бе помолен да разяснява и думите на премиера в оставка Бойко Борисов, че „ шоуто в Народното събрание харчи по 19 милиона дневно “.

„ Животът на това национално заседание трябваше да завърши. Какво значи корупция на ГЕРБ? Помислете си – има ли ръководство у нас, което да не си е тръгвало с обвинявания в корупция?

В България явно би трябвало да си подредим системата. Няма корупция на ГЕРБ или на различен. Системният проблем би трябвало да погледнем и решим. Трябва да си приказваме какви системи за бистрота и отчетност да въведем.

Най-пагубно е демонизирането на цели организации. Извинете, само че ГЕРБ е конструкция със стотици симпатизанти. Някой се пробва да демонизира ГЕРБ “, сподели Митов.

Даниел Митов разяснява и вчерашните думи на водача на „ ИТН “ (ИТН) Слави Трифонов, че „ ГЕРБ би трябвало да бъде изчегъртан “.

„ Общи приказки. Какво значи изчегъртване на всичко, което е направено от ГЕРБ? Та ГЕРБ е направил доста неща и ръководи от 10 години. Какво ще изчегъртва – мостовете, пътищата?

Аз също мога да бъда сериозен към ГЕРБ, само че когато анализираш обещано ръководство гледаш и позитивните неща, свършени от него.

Трифонов мълча, мълча, даже не знаехме съществува ли и се появи през вчерашния ден да каже нещо, което нищо не значи. Ако приказва за смяна, то дано най-малко да даде някакви насоки. Не на мен, а на хората, които гласоподаваха и вероятно ще гласоподават отново за него. Това са някакви революционни послания, които не водят до нищо. Това, което стана в Народното събрание, бе зоопарк “, безапелационен бе Митов.

Той приказва и за случилото се на Комисията на Манолова и „ очевидецът “ Илчовски: „ Той като говореше първото, което стана ясно е, че всички тези от сигнала му не са правилни. Впоследствие той си отхвърли казаното. Манолова провежда по абсурден метод работническо-селски арбитражен съд, тъй като не е ясно дали ще влезе още веднъж в Народното събрание.

Самият Илчовски на второто съвещание даже не посмя отново да каже името на Стайков. Бе споделил и неща за кюлчета, пък след това не ги бил видял.

В един миг тази Комисия се трансформира в спор сред двама предприемачи. Не може да се употребява Народното събрание за просташки разногласия и да клепат името на Борисов и госпожа Аврамова “, безапелационен бе Митов.

„ Нямам концепция кой ще е служебният министър-председател. Радев когато реши, да разгласи решението. Иначе от ГЕРБ сме стимулирани и отиваме на избори. Знаем триумфите и слабостите си, като би трябвало да намерим метод да се оправим с тях.

Който, не е управлявал, не е допускал неточности. Този, който си мисли, че ще пристигна и ще „ изчегърта “ всичко и ще донесе Рай се заблуждава. Ще донесе единствено безпорядък. Големият проблем е неналичието на разговор “, безапелационен бе Митов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР