Не, изобщо не се шегуваме - мастурбацията може да бъде

...
Не, изобщо не се шегуваме - мастурбацията може да бъде
Коментари Харесай

5 причини, поради които мастурбацията може да бъде опасна

Не, въобще не се майтапим - мастурбацията може да бъде потребна за здравето ви, само че има и една скрита истина за този акт на самозадоволяване, която съвсем никой няма да ви каже. Може да бъде рискова и тези 5 обстоятелството го потвърждават:

Може да се получи зараза

Ще повторим - не се майтапим. Да, мастурбацията е надалеч по-сигурен метод да стигнете до оргазъм без да се инфектирате, само че отново не сте защитени на 100 %. Затова залагайте съществено на хигиената и постоянно измивайте ръцете си преди да си " поиграете " със себе си. Също по този начин не използвайте слюнката си като лубрикант, тъй като съдържа нездравословни микроорганизми, които могат да нарушат микрофлората ви и да станете доста по-податливи на инфекции, написа woman.bg.

Води до приучване

Като всичко, което ни носи наслаждение в този живот, мастурбацията също може да ни докара до приучване. На пръв взор това не звучи проблематично, само че истината е, че в избран миг, в случай че се пристрастите към мастурбирането прекалено много, е допустимо незабелязано да започнете да се отказвате от обществените контакти и непрекъснато да търсите метод да останете сами, с цел да си доставите наслаждение. Съществува и заплаха самозадоволяването да стартира да ви харесва повече от секса и да я предпочитате пред половия акт.

Може да се протриете

Като продължение от предходната точка - от прекомерно честото мастурбиране, може да навредите на гениталиите си. Особено в случай че не употребявате лубрикант и в случай че прекалите с използването на " играчки ". Не забравяйте, че слабините се възвръщат по-бавно, по тази причина би трябвало да бъдете деликатни.

Може да загубите сензитивност

И сексът да се трансформира в извънредно досаден акт за вас. Загубата на сензитивност в гениталиите се случва доста постоянно. При прекалено стимулиране с ръка, органът към този момент не е толковачувствителен и достигането на оптимално наслаждение става все по-трудно.

Може да аргументи изнемощялост

Самозадоволяването изисква доста сила. Е, не колкото секса, само че въпреки всичко изисква и по тази причина не е целесъобразно да го вършиме постоянно. Ако стигнете до пристрастяване, ще усетите, че мастурбирате без да имате потребност от това. Самозадоволяването би трябвало да е средство за потушаване на напрежението и унищожаване на половото напрежение, само че когато се трансформира във ежедневие за вас, може да започнете да се чувствате отпаднали и даже да станете апатични.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР