Не изключвам война с Русия. Това заяви в предаването 120

...
Не изключвам война с Русия. Това заяви в предаването 120
Коментари Харесай

Украинският посланик у нас: Не изключвам война с Русия

Не изключвам война с Русия. Това съобщи в предаването „ 120 минути “ по БТВ украинският дипломат у нас Виталий Москаленко. 
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 197
По думите му сега обстановката в Украйна е извънредно комплицирана, тъжна и тревожна. Той напомни, че през февруари се навършват осем години окупацията на Крим от Руската федерация. 

„ Конфликтът сред Русия и Украйна е война, която продължава до момента. Сегашната обстановка е допустимо да прерасне към действителни военни дейности и да нахлуят съветски войски на територията на Украйна “, добави Москаленко. 

Дипломат номер едно на Киев уточни, че единствено съветският президент Владимир Путин знае дали ще има сходна инвазия. Според него Москва цели реванш за загубата си в Студената война. 

„ Много от европейските страни зависят от руската газ, в това число и България. Газовият детайл Русия го употребява като детайл на изнудване, на подкуп и оръжие, благодарение на което тя желае да реализира избрани политически цели “, посочи той.  

Посланикът изясни, че Украйна сега е подготвена за действителни военни дейности с източния си комшия, както и чака ответна реакция от Запада при навлизане на съветски военни елементи. 

„ Украйна беше принудена да се приготви за война и е подготвена за такава. Получаваме сериозна помощ от страна на Европейски Съюз, Съединени американски щати – и във финансово отношение, и във военно-техническо отношение “, добави посланикът. 

Москаленко описа, че известният боксьор Владимир Кличко се е записал в Народното опълчение. Дипломатът не изключи конфликтът да се позволи и по дипломатически път. Посланикът изясни, че Украйна желае да се причисли към НАТО. 

 
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 197  Съединени американски щати: Нахлуване на Русия в Украйна може да има скоро, договарянията към момента са вид Съединени американски щати: Нахлуване на Русия в Украйна може да има скоро, договарянията към момента са вид  Заснеха скупчване на военни сили в Беларус до границата с Украйна Заснеха скупчване на военни сили в Беларус до границата с Украйна  Русия е струпала към 70% от военната мощност за масирано навлизане в Украйна? Русия е струпала към 70% от военната мощност за масирано навлизане в Украйна?
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР