Не изключвам вероятността скоро да прочетете заглавие във вестника Бесни

...
Не изключвам вероятността скоро да прочетете заглавие във вестника Бесни
Коментари Харесай

Кметът изби рибата с транспортната ваканция

Не изключвам вероятността скоро да прочетете заглавие във вестника „ Бесни майки скочиха на кмета ”. В публикацията ще се споделя за гневни родителки, които чакат от Иван Тотев извинителни бележки за пред шефовете си. В по-мекия вид дописката би звучала по този начин: Майки канят господин кмета у дома, с цел да учи таблицата за умножение с децата им. Сещате се, образователният материал все някак би трябвало да се навакса и в случай че не е в учебно заведение, ще би трябвало да е вкъщи. Защото след непредвидената почивка за учениците, дано да я назовем културно-транспортна /защото е поради мероприятията към културната столица, и транспортна, тъй като не можем да летим по блокираните улици/, ще дойдат и дървена, и грипна. В идващите месеци може и още някоя „ made in Plovdiv ” да се роди...

Едно нещо обаче не ми дава мира - за какво ученическата почивка е единствено до 7 януари, като Вавилонската кула на централния бул. ще се демонтира чак до 17-и. И каква ще е разликата в трафика през първата и втората седмица на новата година? Дали не е по-добре кметът да разгласи нулева година и децата да влязат в клас едвам през 2020 година, като завърши самодейността Пловдив 2019? Тогава можем да станем столица на образованието и науката, а учениците ще са по чиновете и през уикенда, с цел да наваксат.

Новината за ваканцията несъмнено зарадва доста хора, множеството под 18 години. И накара доста майки и татковци да разясняват случката с нецензурни думи, които се постанова да спестим от благовъзпитание.

В университета, където нормално се образоват скъпите фрагменти на властта, има един прекрасен предмет - назовава се " Планиране и прогнозиране ". Май всички от локалната администрация обаче са отсъствали от въпросните лекции. А материята не е сложна, както проличава от името. Есенцията от учебника е, че като правиш нещо огромно /като Европейска столица на културата/, първо би трябвало да помислиш малко и след това да планираш. А не да произвеждаш кофти вести за жителите на всеки кръговиден час в навечерието на въпросното огромно нещо.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР