Не искаме повече пари. Искаме закон, който да дава гаранция,

...
Не искаме повече пари. Искаме закон, който да дава гаранция,
Коментари Харесай

Кметът на Калофер Румен Стоянов: Искаме закон, който гарантира, че ще го получим каквото ни се полага

Не желаеме повече пари. Искаме закон, който да дава гаранция, че това, което ни се поставя, че ще го получим. Това съобщи кметът на Калофер Румен Стоянов по, във връзка на негови сътрудници при премиера Бойко Борисов. Те упорстват да получават парите, които страната им дава, а не това да става по преценка на огромния кмет в общината.

„ Няма ли закон, нищо няма да се случи. В момента факторът е субективният. Искаме в Закона за локалната власт да бъде записано, че кметът на общината е задължен да извършва бюджета – 10 до 12% ежемесечно “, безапелационен бе Стоянов и добави, че упорстват това да се случи незабавно.

По думите на кмета настояванията са от повече от месец:

„ Последният месец дадохме ултиматум, че в случай че никой не ни потърси и никой не вземе отношение по нашите претенции, тогава ще излезем на жълтите павета в София. … Лично министър председателят ми се обади тъкмо сега, когато към този момент назряваше недоволството на нашите съграждани. В диалога разбрах, че той е доброжелателен и е подготвен да ни одобри за през днешния ден в 10 часа “.

Проблемът в действителност е огромен, безапелационен е кметът на Калофер. Според него страната си прави работата до общините, дава средствата, само че оттова нататък нехае какво се случва от „ общините надолу “:

„ Те лъжат непосредствено пред страната, че всичко е наред – всеки кмет, където има някакви проблеми, а то съвсем на всички места има. Имаме 5-6 общини, които работят качествено “, разяснява Румен Стоянов. Според него в тази ситуация има значение разпределящият парите и кметовете от коя партия са подкрепени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР