Не искаме хората да се паникьосват и за момента бихме

...
Не искаме хората да се паникьосват и за момента бихме
Коментари Харесай

СЗО отсече: Страните да продължат ваксинирането с AstraZeneca

" Не желаеме хората да се паникьосват и за момента бихме предложили на страните да продължат да имунизират с AstraZeneca ", означи основният академик на СЗО Сумия Сваминатан.

Тя разяснява тематиката, откакто възходящ брой страни преустановиха използването на имунизацията, акцентирайки случаи на кръвни съсиреци при хора, получили препарата, създаден взаимно с Оксфордския университет.

Сваминатан акцентира, че не е открита причинно-следствена връзка сред имунизацията и кръвните съсиреци.

" Засега не откриваме връзка сред тези събития и имунизацията ", сподели тя, като уточни, че е належащо да се чакат някои произшествия с кръвни съсиреци измежду популацията.

Когато се преглеждат тези, които са получили удара, честотата е " в действителност по-малка от тази, която бихте очаквали в общото население по едно и също време ", изясни тя.

Агенцията на Организация на обединените нации за опазване на здравето съобщи, че нейните специалисти по сигурността на имунизациите преглеждат данните от AstraZeneca.

" Консултативният комитет на СЗО по сигурността на имунизациите преглежда наличните данни, поддържа тясна връзка с Европейската организация по медикаментите и ще заседава на следващия ден ", съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебреесус.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР