Не искам да влизам в ролята на врачка, но се

...
Не искам да влизам в ролята на врачка, но се
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Решението на Volkswagen няма да е наша полза

" Не желая да влизам в ролята на гадателка, само че се обрисува решение, което не е в наша изгода ", съобщи Трайчо Трайков за позиционирането на новия цех на Volkswagen в изявление за bTV.
Според Трайков " в случай че бъде взето неподходящо за страната ни решение, би трябвало да се направи разбор на всички стъпки, които са били подхванати от участниците в процеса от наша страна, тъй като " институционалната памет се губи. "
Бившият стопански министър означи, че по време на договарянията с Volkswagen  в опита им да бъдат привлечени се следят и позитивни процеси като взаимоотношението сред общинската и държавната администрация, което до момента е било " невиждано ".
Не могат да се подценяват обаче и дългогодишните неудачни политики, които са довели до това положение на просветителната система, която не създава качествени фрагменти за бизнеса или неналичието на инфраструктура по така наречен " Северен кулоар " от Кулата към Хамбург, счита Трайков.
Общата среда в една страна също е значима, само че колоси като Volkswagen  могат да се договорят с всяко държавно управление, до момента в който дребните компании са по-уязвими от корупционни практики, счита икономистът.
" Допълнителните бонбончета " от страните претенденти също са от голяма важност, означи Трайков във връзка информациите, че Турция ще поръча коли на Volkswagen за своята администрация.
" Когато бях министър, желаех да се вкарат общи преференции за компании, които избират да вършат производството си в Европейски Съюз ", разкри икономистът, съгласно който би трябвало да има такива тласъци.
Спешни промени би трябвало да има и в енергийния бранш, счита Трайков, който разяснява и недоволството на бизнеса от НЕК.
Количествата ток, който се търгуват на енергийната борса у нас, са дребни има единствено трима държавни играчи и това води до прекомерно високи цени за бизнеса, означи Трайков.
Обединението със прилежащи пазари е една от ограниченията, които ще подобрят ситуацията на енергийната борса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР