"Не искам да се говори, че едва ли не не

...
"Не искам да се говори, че едва ли не не
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Скъпо ще е, но ще гласуваме машинно

"Не желая да се приказва, че надали не не желаем да има машинно гласоподаване, а всички други го желаят. Да, ще похарчим няколко десетки милиона. Не съм уверен, че би трябвало и с това ще се реши нещо. Нека възложим тематиката на Томислав Дончев и ЦИК. Гласуваме го! ", съобщи Бойко Борисов на постоянното съвещанието на Министерски съвет.
"Това се приказва от доста време и не желая върху държавното управление да тегне подозрение, че не желаем. Отпускаме средства за машинно гласоподаване ", съобщи още той.
По думите на Борисов би трябвало да се уточни законодателството.
"Ще забележим какви ще са резултатите. Парламентът би трябвало да посочи ще се дублират ли машинното и хартиено гласоподаване. Това са близо 13 000 машини. За последните избори бяха към 70 милиона, за президентските е елементарно, само че за парламентарни и локални по какъв начин ще ги създадем, би трябвало да се види ", добави той.
"Възлагайте, купувайте, произвеждайте. Мислете къде ще се съхраняват, охраняват и да се пазят от хакерски офанзиви машините. Днес ставаме водещи по тази тематика и одобряваме точка Б12 за машинното гласоподаване ", сподели министър председателят.
Дончев съобщи, че към този момент се работи по въпроса и във всяка секция ще има машинно гласоподаване.
"Глупост е да поддържаме и книжен, и машинен метод на гласоподаване. Това са непотребни разноски и прави изборите изключително скъпи ", сподели още той.
"Трябва да има най-малко 15 000 броя машини, с цел да има и аварийни ", изясни Дончев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР