Не искам да коментирам тази тема, тя не е моя.

...
Не искам да коментирам тази тема, тя не е моя.
Коментари Харесай

Борисов за предложението Главчев да оглави и МВнР: Тази тема не е моя

Не желая да разясня тази тематика, тя не е моя. Това съобщи пред публицисти в Пловдив водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, отговаряйки на журналистически въпрос, обвързван с предлагането на служебния министър председател Димитър Главчев той да поеме и Министерството на външните работи, съобщи Българска телеграфна агенция. 

„ Той беше определен за началник на Сметната палата, а новата Конституция го изпрати на най-отговорното място в страната “, каза Борисов за служебния министър председател. Той уточни, че досега пост на министър председател се е заемал с над 100 депутати зад него, а ГЕРБ е била първа политическа мощ, с мощни обединения. „ Тогава управляваш със размах, тъй като имаш доверие зад себе си ", каза Борисов и добави, че в този момент без партия, без нищо внезапно се дава цялата власт в страната. По думите му от партията са се подготвяли за тези постове, а той преди да бъде министър председател е бил основен секретар, два пъти кмет на София, имат екипи.

Той също по този начин съобщи, че ГЕРБ не приема услужливите медии. “На Политическа партия да не зададат нито един път въпроса би трябвало ли да се смени строителният министър, чийто наследник е кмет на " Подуене " от Политическа партия, а майката е министър. Или по какъв начин Гвоздейков е министър? Как Вътев остана министър? Как регионалните шефове, с кое право са от Политическа партия сега в Пловдив? Та единствено за външния министър ви диктуват да питате? ", сподели още Борисов. 

Бойко Борисов коментира и разисквания контракт с турската компания „ Боташ “. „ Към днешна дата той е неблагоприятен, само че когато пристигна възбраната за съветски газ в Европа, тогава той ще стане преференциален “, счита водачът на ГЕРБ. Той уточни, че 10 месеца не е правена никаква диверсификация и попита по какъв начин гласоподавателите на ПП-ДБ си изясняват, че всеки ден сред 8 и 10 млн. кубика съветска газ влизат в България. „ Десет месеца не са създали нищо, с цел да прекратят този контракт, в случай че е бил неприятен ", допълни Борисов.

Оказа се, че тези 10 месеца никаква диверсификация не са правили. Избирателите на Политическа партия и Демократична България по какъв начин си изясняват, че всеки ден сред 8 и 10 млн. кубика съветска газ влизат в България? Това ли им е диверсификацията? Извинявайте. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

„ 3 години съветски нефт с дерогация. Погледнете в този момент навънка цените същите ли са на дизела и на бензина?! Без дерогация - същите. Заминаха ли 7 милиарда $ за Путин? Заминаха. Какви са тези нелепости кой е оказал помощ на Путин. Никой повече от тях. С тези комисии, които си вършат, всичко става ясно ", добави Борисов.

Според него войната в Украйна ще продължи дълго и както се забрани съветския нефт, ще се забрани и съветската газ. „ Тогава моята предвидливост да закупим 20% от терминала в Александруполис, голямата инфраструктура на газовия хъб „ Балкан " или Балканския поток и с другите пристанища за полутечен газ в Турция дават на България извънредно геостратегическа опция да диверсифицира на 100% Украйна, когато спре съветския газ ", сподели водачът на ГЕРБ. Според него тази възбрана ще пристигна, когато Европа си направи пристанищата за полутечен газ. „ От желанието им да нападат ГЕРБ за „ Балкански поток " и да нападат Радев поради „ Боташ " излезе, че ние имаме 11 платени танкера - един стои в Турция и нито един не е влезнал в България, и това при министър председател Денков и министър на енергетиката Румен Радев ", коментира Борисов. 

„ Какво излезе от желанието им да нападат ГЕРБ за „ Балкански поток “, желанието им да нападат Радев поради „ Боташ “, излезе, че ние имаме 11 танкера, платени досега, един стои в Турция и нито един не е влезнал в България. Това ли ще обяснят в предизборната им акция тези евроатлантици, както обичаме да споделяме. Всъщност ние българите сме платили 11 танкера и един единствено стои в Турция, другите ги няма “, акцентира Борисов.

„ Когато става въпрос за стратегически за времето неща, би трябвало политическата класа да бъде по-отговорна и да не нападна това, което през днешния ден не е преференциално ", сподели още той. По думите му и сега договорът „ Боташ " дава положителни благоприятни условия. „ Ако имахме положителни търговци тези 11 кораба да сме ги прекарали, само че просто експертизата и държавническото отношение липсват ", коментира Борисов. Според него съветската газ ще бъде спряна, когато в Германия и Холандия тръгнат терминалите за полутечен газ и корабите влязат от всички страни в Европа. Борисов посочи, че България има най-хубавата инфраструктура и 80% от компресорите в задачите Балкани са в „ Балкански поток " в България. „ Това е печатница за пари за българите и е 100% българска ", добави водачът на ГЕРБ. 

Борисов разяснява и провалената ротация, съобщи " 24 часа ". Той се върна към договарянията с ПП-ДБ и изясни по какъв начин Асен Василев му споделил: „ Без Министерство на вътрешните работи не може. "

„ Следващите процеси демонстрираха за какво им е толкоз значимо това министерство ", разяснява водачът на ГЕРБ.

За идната акция, той сподели, че „ тя ще е положителна ".

„ Ние 3 години вършим избори в извънредно враждебна среда. С министри като Бойко Рашков, като Демерджиев. По-тежко не ни е било. Така че и в този момент ще оцелеем и ще се оправим. Ние отново ги побеждавахме. Нали помните тези времена? Техни министри - на вътрешните работи, електронното, всичко тяхно. Без нито един човек на никое място от ГЕРБ. И отново първа политическа мощ ", съобщи още Борисов.

Според него омразата ще докара България до тежки катаклизми. „ В момента политическата класа, вгледана единствено в омразата си едни към други, тъй като тези всички комисии са израз на ненавист на партиите мислят, че ще извади някой дял. Никой няма да има. Всички губим. Даже Господ е споделил - бит врага си ", съобщи той.

Запитан дали още веднъж ще води листата на ГЕРБ в Пловдив, той сподели: „ Е, в случай че ме желаят. Мисля, че за Пловдив сме създали задоволително, че да ме желаят. "

„ За нас ще е наслаждение ", намеси се в този миг кметът на Пловдив и локален водач на ГЕРБ Костадин Димитров. „ Това ще го обсъждаме различен път ", отвърна Борисов.

Той е в Пловдив за пролетния бал на локалната конструкция на ГЕРБ. „ Дори и Дянков да пристигна, не може да се оправи с този недостиг. А той обича да стяга колана и да нервира партийците ", сподели Борисов пред актива на партията. Бившият финансов министър Симеон Дянков също е в Пловдив.

В Пловдив днес ГЕРБ приема 100 нови членове. 
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР