Не им се получи и с внушенията, че уж тя

...
Не им се получи и с внушенията, че уж тя
Коментари Харесай

Джорджа Мелони зачерква Хитлер и Путин, възхищава се на украинците. Защо?

Не им се получи и с внушенията, че сякаш тя била повлияна от своите сътрудници в Консервативният блок в Италия, който се състои от партията на Мелони, " Лига " на Матео Салвини и " Форца Италия " ( " Напред, Италия " ) на Силвио Берлускони, които, видите ли ужасно уважавали Путин и го подкрепяли. Медийни ибрици в България поддържаха тази пропагандна нелепост, спестявайки на своите читатели истината, че и Салвини, и миналия от дълго време в третата възраст Берлускони се отхвърлиха от Кремъл и Путин, след началото на войната против Украйна. И двамата изрично жигосаха „ дивашката експанзия “ и поддържаха всички наказания против Русия.

 

В посланията си през последните месеци Мелони изрично съобщи, че партията й ще пази Запада и че остро осъжда съветската инвазия в Украйна. За мен Италия е над всичко, а това значи политика за разцвет. Никакви взаимни отстъпки с агресорите, - отсича Мелони.

 

Мелони, която е прочут критик на бюрократите в Брюксел, отхвърля да има каквито и да било планове за овакантяване на еврозоната. Рим е част от европейското семейство и ще съблюдаваме нашата пътна карта за приемането на милиарди от европейските средства за следпандемично възобновяване на страната ни.

Тези думи и обещания обезсилват кремълската агитация, която се опита с разнообразни средства, да показа новите спечелили на парламентарните избори в Италия за свои поддръжници и даже другари. Няма подобен филм, няма и да има, - безапелационни са наблюдаващи на процесите в Италия.

 

Мелони никога не е от симпатизантите на Путин. Още в първите дни след началото на войната на Русия против украйна, та съобщи: „ Те (украинците) ни демонстрираха по какъв начин една храбра нация би трябвало да се бори за свободата си ".

Освен това назад на пропагандни проруски изказвания, тя демонстрира пронатовска позиция и проамериканска също. Освен това при нея няма и помен от присъщия за така наречен последна десница евроскептицизъм. Мелони е твърдо за обединена Европа. Не крие, че се въодушевява от британския консерватизъм.

 

" Аз съм Джорджа. Жена съм. Майка съм. Италианка съм. Християнка съм. Не можете да ми отнемете това ", сподели тя по време на протест през 2019. Мелони не е срещу гей-браковете, само че е срещу осиновяването на деца от гей-двойки. Не е за възбрана и на абортите, само че упорства за повече надзор върху тях.

 

***

Джорджа Мелони е роден на 15 януари 1977 година в Рим. Баща - Франческо Мелони, родом от Сардиния, юрист. Майка - Анна Параторе, от Сицилия. Има по-голяма сестра. Баща й напуща фамилията, когато тя е още дребна - отпътува за Канарските острови с ветроходната яхта " Cavallo pazzo " ( " Лудия кон " ) и по-късно заживява настрана със своя държанка.

Тя и сестра й са отгледани сами от майка си. Живели са доста оскъдно. Получава междинното си особено обучение по филология в Института „ Америко Веспучи “. Рано се включва в политиката и публичната активност. На 15-годишна възраст тя основава студентската асоциация „ Предците “, която счита за своя задача да се бори против плана за учебна промяна, умислен от министъра на образованието Русо-Ерволино.

Живее на фамилни начала с приятеля си Андреа Джиамбруно, ефирен публицист. Имат дъщеричка Джиневра, която е на 6 години.

 

През 1996 година оглавява организацията " Студентско деяние ", а през 1998 година е определена от Националния алианс в Провинциалния съвет на Рим и е член на Комисията за просвета, учебни заведения и младежка политика до 2003 година През 2001 година водачът на Националния алианс Джанфранко Фини назначава Мелони за координатор на Националния управителен комитет на Младежката организация на Партията на младежкото деяние.

 

На 8 май 2008 година става министър без портфейл по въпросите на младежта в четвъртото държавно управление на Силвио Берлускони - на 31 години тя е най-младият министър в историята на италианската република. По-късно оглавява и младежката организация на Народа на свободата „ Млада Италия “ (Giovane Italia). В Камарата на депутатите от XV привикване през 2006-2008 година Мелони беше член на фракцията на Националния алианс, а в Камарата на XVI привикване през 2008-2011 година - Народ на свободата. В Камарата на депутатите от XV привикване от 4 май 2006 година до 28 април 2008 година е заместник-председател на Камарата, от 29 юни 2006 година до 28 април 2008 година оглавява Комисията по известия и външна информация и Комисията за даване на статут на продан на фондация Карло Финци.

 

През декември 2012 година Мелоне, дружно с Игнацио Ла Руса и Гуидо Крозето, основава партията „ Братя на Италия - Национален десен център “. След парламентарните избори през 2013 година Мелони още веднъж влиза в долната камара на Народното събрание, където от 19 март 2013 година е член на смесената секта, а на 3 април 2013 година се реалокира във фракцията на „ Братята на Италия - Национален алианс “.

 

На 8 март 2014 година Мелони е определена за ръководител на партията „ Братя на Италия “ (името на партията е въодушевено от началните думи на националния химн на Италия). През пролетта на 2014 година в пресата стартира да се загатва името на Джорджия Мелони измежду вероятните приемници на Силвио Берлускони като водач на дясноцентристките сили в Италия, а през есента на същата година се появяват известия за резултатите от някои изследвания на публичното мнение, съгласно които Мелони е на второ място след премиера Матео Ренци по доверие.

 

На 4 ноември 2015 година тя разгласи основаването на придвижването Terra nostra - Italiani con Giorgia Meloni (Нашата земя - италианци с Джорджия Мелони), предопределено да сплоти всички дясноцентристки сили. На 17 март 2016 година огласява желанието си да взе участие в изборите за кмет на Рим с поддръжката на „ Лигата на Севера “ на Матео Салвини. С решението си тя политически разцепи десноцентристкия лагер, защото до този миг " Напред Италия " на Силвио Берлускони към този момент беше номинирала Гуидо Бертолазо за претендент. На 5 юни 2016 година тя беше победена на първия тур на изборите с резултат от 20,64% от гласовете и остана трета, губейки от заместник-председателя на италианската Камара на депутатите Роберто Джачети (24,87%) и претендента на Движение „ Пет звезди “ Вирджиния Раги (35,25%).

 

На 4 март 2018 година „ Братята от Италия “ се явиха на парламентарни избори като част от дясноцентристка коалиция, която завоюва релативно болшинство от гласовете. Поради появяването на „ провесен “ парламент образуването на ново държавно управление се забави и обединението на Движението пет звезди извънредно с Лигата на Севера, без присъединяване на други дясноцентристки сили, стана най-вероятната. На 27 май президентът Матарела отхвърли да утвърди контрактувания сред партиите състав на кабинета заради присъединяване в него на евроскептика Паоло Савона и предложи съставянето на „ техническо “ държавно управление на икономиста Карло Котарели, след което Мелони беше ръководител първи измежду политиците в обстановка на невиждан за страната спор на управляващите изиска импийчмънт на президента.

 

През 2019 година Мелони с горделивост показа Кайо Джулио Чезаре Мусолини - правнук на диктатора - като един от своите претенденти за Европейски парламент, който в последна сметка загуби.

 

През 2022 година партията „ Братя на Италия “ стана една от най-популярните в страната, побеждавайки лявоцентристката Демократическа партия, водена от някогашния министър председател Енрико Лета. Преди предварителните парламентарни избори в Италия през 2022 година Мелони влезе в съюз с дясната партия на Матео Салвини, който също като нея се застъпва за потискането на незаконната миграция. Другият й съдружник на изборите беше някогашният министър председател Силвио Берлускони.

 

На 10 август 2022 година Джорджа Мелони излезе с изказване, в което разказва своята партия като „ консервативна мощ “. Според нея италианската десница е " безусловно " осъдила потъпкването на демокрацията, антиеврейските закони, нацизма и комунизма през последните десетилетия, за разлика от италианската левица, която от дълго време заема друга позиция заради " великодушна поддръжка " от Съветския съюз. Тя означи, че е " напълно ясно ", че нейната партия е на страната на Запада и осъди " бруталната експанзия " на Русия против Украйна. „ Нашата политическа визия е Европа да бъде главният артист, кадърен да донесе действителна добавена стойност на своите жители, с по-малко администрация и повече благоприятни условия за деяние във значими области “, сподели тя. „ Готови сме да стартираме нов интервал на непоклатимост, независимост и разцвет в Италия. Независимо дали на левицата им харесва или не “, безапелационна е Джордж Мелони.

 

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР