Не говоря за любовта към мъжа или жената, макар че

...
Не говоря за любовта към мъжа или жената, макар че
Коментари Харесай

Пожелавам на всеки такава любов

Не приказвам за любовта към мъжа или дамата, въпреки че някои са късметлии и ги спохожда такава безусловна и същинска обич към колегата , неподвластна на време, болежка, недостиг, горест.

Говоря за онази обич към човек, животно, планина, в случай че щете, която си остава вечно . Тя те трансформира, прави те по-истински, по-щастлив. И с нея към този момент нищо няма да е същото.

Два пъти съм се влюбвала абсолютно, надълбоко, разтърсващо и вечно.

Първия път бях на 3 години – когато видях новородената си сестра. Малко вързопче обич, присвила очички и пръстчета, подготвена да ревне всеки миг. Тогава знаех, че каквото и да се случи, това дребосъче постоянно ще е в мислите и сърцето ми и постоянно ще усещам виновна за нея.

Вторият път беше, когато прочетох „ Хари Потър и философският камък”. Това даде подтик на манията ми да чета, чета, чета. Винаги чета най-малко две книги по едно и също време. Като вляза в книжарница, съвсем постоянно излизам в книга. Сега, 12 години по-късно, книги имам даже по пода , а цялата харипотъровска поредност стои на почетно място – в превод и в оригинал.

Третият път беше, когато сестра ми даде живот на прелестно момиченце . Всеки ден си припомням, по какъв начин първия гледахме с страхопочитание с малко боязън това топче благополучие да ни гледа и се пробва да си разпери пръстчетата.

Такава обич в действителност трансформира нещо в теб. Към по-хубаво.

 Pexels

Мечтая и аз да родя едно такова благополучие.

Пожелавам на всеки такава обич – малко създание, което протяга две ръце към теб и те гледа с удивление изпод нагоре; животинка, която те обича повече от себе си, високи върхове, на които като се изкачиш и погледнеш надолу, да си кажеш „ Е, за тази панорама си коства да се живее.”

 Pexels

Потърсете я – тя е там. И в платното за изобразяване, в книгите на етажерката, в танца, в спортната зала, в мириса на окосена трева.

Автор: Маргарита Йпрданова

Още от Из Една:

Да бъдеш бременна или твоята нова специалност

Мъжете били от Марс. А дамите?

Няколко въздишки любов

Да си влюбен или обичан?
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР