Не говорим с журналисти, докато не стигнем до някакъв консенсус.

...
Не говорим с журналисти, докато не стигнем до някакъв консенсус.
Коментари Харесай

Провал на първата експертна среща за ковид мерките, организирана след протеста на Възраждане

Не приказваме с публицисти, до момента в който не стигнем до някакъв консенсус. Така здравният консултант на премиера Кирил Петков проф. Радка Аргирова уточни за какво специалистите, излъчени от Министерския съвет, не желаят да трансформират полемиката на общата работна група за коронавирус ограничения в медийно представление. Припомняме, че групата беше основана след митинга против зеления документ пред Народното събрание, извършен на 12.01.22 година

" Тази работна среща няма да бъде записана и няма да бъде излъчена ", настоя проф. Аргирова, която изясни, че по този начин ѝ било подредено.

Фармакологът проф. Георги Момеков акцентира: " Не мисля, че тези риалити шоу проблеми са нещо, от което има изгода ". Негови сътрудници, поканени от страна на държавното управление, бяха безапелационни - не желаем лицата ни да бъдат показвани в обществените мрежи. Беше препоръчано да се направи аудиозапис, само че не и да се прави живо онлайн лъчение.

От страна на " Възраждане " се включи доктор Георги Тодоров, който изрази безпокойство, че " нашите отзиви по някакъв метод постоянно може да бъдат преиначени. Министър-председателят не ми е шеф ". Той блесна и с изявление по адрес на проф. Аргирова: " Не ми е преподавала, че да ми е професор ". Друг представител на партията - Деян Николов, който е секретар на софийското звено на " Възраждане " и един от огромните донори на партията, подсети, че при диалозите за образуване на ръководещата коалиция било предавано онлайн всяко съвещание на работните групи.

Специално за доктор Георги Тодоров преди към половин година доста сериозен коментар разгласява доктор Аспарух Илиев, началник на лаборатория по въпросите на мозъчни инфекции към Университета в Берн. Д-р Тодоров стана прочут и като създател на Алианс за опозиция против коронавирус ограниченията.

Впоследствие се стигна до закани и от двете страни, че си потеглят. Първо го сподели проф. Аргирова, по-късно се чу по какъв начин доктор Тодоров съобщи: " Аз и Мангъров си тръгваме ", визирайки че ще го сторят, в случай че няма живо лъчение.

В последна сметка, поради несъгласието за излъчването, срещата се провали. За край на излъчването онлайн Николов сподели, че ще се опитат да договорят нова среща на работната група.

ACTUALNO.COM НЯМА ДА ПОКАЖЕ ЗАПИСА ОТ СРЕЩАТА, ЗАЩОТО УВАЖАВА ЖЕЛАНИЕТО НА СЪОТВЕТНИТЕ ЕКСПЕРТИ ДА НЕ БЪДАТ ПОКАЗВАНИ ЛИЦАТА ИМ ПРИ РАБОТНА СРЕЩА, НА КОЯТО съдебна експертиза ОБСЪЖДАТ ЕКСПЕРТНИ ПРОБЛЕМИ

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР