Не една, не две, а цели три оферти са получени

...
Не една, не две, а цели три оферти са получени
Коментари Харесай

Жп Тракция и две поддържащи оферти играят за златния търг на БДЖ

Не една, не две, а цели три предложения са получени за публичната поръчка за ремонт на 9 локомотива, при която БДЖ ще ремонтира съвсем напълно 9 локомотива, а 4 милиона лв. ще заминат към частна компания. 

Ювелирната скица за ориентиране " в вярна посока " на парите на българския поданик бе разказана в детайли в следствието на OFFNews " БДЖ готвят нов подарък от 4 милиона за наши хора " , а от два от общо трите ремонтни жп завода у нас - " Експрес Сервиз ", Русе и " БДЖ-Кончар ", на нарочна конференция потвърдиха, че иде тирада за нагласена процедура с предупреден победител.

" Получените предложения са три. На " Жп Тракция ", на румънската " Електропутере Вефеу " и на " ТБД-Товарни транспорти ", обявиха от пресслужбата на БДЖ в отговор на питане на OFFNews.

Процедурата „ Извършване на планова техническа поддръжка (ТП, МПР и ГПР) и извънпланова техническа поддръжка (РН) на електрически локомотиви серия 46200 и електрически локомотиви 44001 и 44002, благосъстоятелност на „ БДЖ – Пътнически транспорти ” ЕООД за тригодишен интервал ” беше удължена от БДЖ с две седмици откакто в в началото оповестения период от държавния жп транспортьор бе получена единствено една оферта.

Веднага по-късно източници на OFFNews разясниха, че се търси втора оферта, точно от Румъния, която да послужи като " смокинов лист " за това, че процедурата е конкурентна и че за нея има и различен претендент с изключение на " Жп Тракция " (виж тук) .

Появата на третия претендент " ТБД-Товарни транспорти " по-скоро е изненада. Тази компания е железопътния транспортьор на бобовдолския енергиен необут Христо Ковачки. Проблемът обаче е, че това сдружение няма документ за поддръжка на преносим състав, което е квалификационно условие за присъединяване в процедурата.

Собственик на " Жп Тракция " е Николай Кръстев, който е някогашен заместител на шефа на Изпълнителна организация " Железопътна администрация " (ИАЖА) Веселин Василев по времето когато той е управлявал жп компания, обвързвана с известния предприемач Васил Божков. Именно Василев издава лиценз за осъществяване на жп поправки на някогашния си заместител за осъществяване на ремонт на локомотиви, а компанията незабавно стартира да печели на конвейер апетитни публични поръчки на БДЖ.

След разкритията на OFFNews за скандалните условия по тази социална поръчка министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски разпореди да бъде осъществен повсеместен одит на процедурата .

Проверката се прави от Звеното за вътрешен одит към МТИТС, само че към момента от него не са оповестени резултати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР