Не един и двама успели български спортисти през годините се

...
Не един и двама успели български спортисти през годините се
Коментари Харесай

Ако футболистите бяха политици

Не един и двама съумели български спортисти през годините се изкушиха да нагазят в политиката. Повечето от тях бързо схванаха, че партиите просто употребяват имената и славата им, с цел да качат още малко електорат на своята везна в изборния кантар. А първенците един след различен свиха знамената и се прибраха по зали и игрища. Това обаче не значи, че политиката ни е останала без спортисти. Всъщност огромна част от призованите да ни ръководят каляват духа и тялото си в тренировките. 

Доскоро най-успелият състезател измежду българските политици и най-успелият политик измежду спортистите несъмнено бе министър председателят Бойко Борисов. Бивш каратист, на зрели години той се възпламени по тениса и футбола. Във времето разви гения си и стигна до мач против самия Борис Бекер (макар и демонстративен). С фланелката на Витоша (Бистрица) пък едвам не влезе в Гинес като най-възрастния професионален футболист в Европа.   

Завчера стана ясно, че както в разногласието за националната обич, министър председателят има заслужен конкурент в лицето на президента Радев и когато става дума за спортната форма на политиците. Докато разговаряше в рейнджърите от 68-а бригада Специални сили в Пловдив, президентът се метна на висилката и сподели забележителни гимнастически умения. Така противоборството посред им към този момент има и нови измерения, а народът се пита кой е по-добър - тенисистът или гимнастикът.  

Преглед на заниманията на политиците ни в свободното им време демонстрира, че в партийните редици има не един и двама, изкушени от спорта. Хубаво е обаче традицията да бъде обновена и с противоположен знак, тъй като страната от дълго време щеше да цъфне и върже, в случай че имаше отпред пълководец от ранга на Димитър Пенев. 

Ето по какъв начин биха изглеждали дебатите по значимите държавни каузи, в случай че повече от родните футболисти бяха станали депутати и министри: 

1. За строителството на автомагистралите " Струма " и " Хемус "  

Димитър Димитров-Херо, предстоящ министър на районното развиване: 

Играем мач за мач. Показахме темперамент с " Тракия " и " Марица " и знаем къде са ни грешките. Даваме всичко от себе си.  

2. По въпроса за АЕЦ " Белене "

Петър Хубчев, предстоящ министър на енергетиката:

Така се получи. Няма какво да губим в този мач. Ще се раздадем на 100 %.

3. За случая ЧЕЗ и Гинка Върбакова

Венцислав Стефанов, бъдеш ръководител на КЕВР:

Съдията се подигра с труда на момчетата (от юридическия екип на госпожа Върбакова). Животът продължава. Гледаме към идващия мач. 

4. За абсурда с съветския патриарх

Благой Георгиев, Джизъса, външен министър: 

Този чернодрешко ни закла. Момчетата (от НФСБ) плачат в съблекалнята. Гледаме напред. 

5. За българското европредседателство

Христо Стоичков, правоприемник на Лиляна Павлова:

Получи се тежък мач. Създадохме куп положения. Гледаме към идната среща. 

6. След следващите избори

Любо Пенев, правоприемник на Корнелия Нинова като водач на Българска социалистическа партия:

Така се получи предвид на показаното на терена. Изпуснахме няколко чисти положения. За подценяване не може да става и дума. Сами сме си отговорни за загубата. 

Димитър Пенев, в случай че беше министър председател: 

Ще ги настигнем Швейцария, тъй като и на нас са ни мощни междинните хора като на швеците. Мислим единствено за футбол (тоест за държавата). Ще се борим.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР