Не един и два пъти Люис Хамилтън и Макс Верстапен

...
Не един и два пъти Люис Хамилтън и Макс Верстапен
Коментари Харесай

Хамилтън и Верстапен са на едно мнение за бъдещето на Формула 1

Не един и два пъти Люис Хамилтън и Макс Верстапен са имали доста съществени борби на пистата по време на надпревари във Формула 1, като двамата постоянно са влизали и в пререкания посредством медиите. Този път обаче и двамата международни първенци са на едно и също мнение, най-малко що се отнася до бъдещето на спорта и по-специално неговия календар.

През тази година календарът на Формула 1 планува общо 23 кръга, като цели три от тях ще бъде на територията на Съединените щати (Маями, Остин и Лас Вегас). Според Хамилтън и Верстапен идната стъпка в разрастването на календара на шампионата би трябвало да бъде съревнование в Африка. За последно Черният континет одобри Формула 1 през далечната 1993 година, когато Ален Прост победи в Гран При на Южна Африка на „ Киалами “.

„ Аз мисля, че ние би трябвало да имаме съревнование в Африка. Ние безусловно присъстваме на всеки различен континент, тъй че несъмнено това би трябвало да бъде идната стъпка за Формула 1. Спортът има история там, изключително в Южна Африка. Определено мисля, че това ще е ужасно попълнение за календара “, съобщи Верстапен.
 Хамилтън: Формула 1 би трябвало да се върне в Африка Хамилтън: Формула 1 би трябвало да се върне в Африка
В предишното Хамилтън не един и два пъти е призовавал шефовете на спорта за съревнование в Африка, само че това по този начин и не се случи. Черният континент бе покрай завръщане в графика на шампионата за сезон 2023, само че договарянията с промутъра, който искаше да провежда Гран При на Южна Африка, пропаднаха.

В предишното с изключение на Южна Африка съревнование от Формула 1 се е провеждало в единствено още една африканска страна. През 1958 година конкуренцията за Гран При на Мароко е част от календара на шампионата, като тя се оказа основна за борбата за международната купа сред сър Стърлинг Мос и Майк Хауторн.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР