Не един, а цели два изтребителя от шесто поколение в

...
Не един, а цели два изтребителя от шесто поколение в
Коментари Харесай

Изтребителят на бъдещето може би вече лети в САЩ

Не един, а цели два изтребителя от шесто потомство сега се създават в Съединени американски щати, като конкурентните планове може да бъдат демонстрирани напълно скоро, написа Popular Mechanics.

Lockheed Martin и Northrop Grumman се целият с машините си както в състезанието на военновъздушните сили, по този начин и в този на флота. Техните самолети се чака да показват качества без аналог в целия свят. Всъщност, допустимо е и към този момент да ги показват - с преминаващи секрети тествания прототипи.

Контекст : Изтребителите от шесто потомство са с доста по-големи благоприятни условия дори от настоящите F-22 Raptor и F-35 Lightning II. Те ще комбинират висока маневреност, огромен радиус на деяние и мощно въоръжение за битка с въздушни, наземни и морски цели. Освен това, тези изтребители се чака да водят пердах един до друг с въоръжени дронове.

Немалко специалисти са на мнение, че това ще са едни от последните пилотирани изтребители.
 Изтребители знамение: какво могат американските F-35
Изтребители знамение: какво могат американските F-35

Тези самолети са най-скъпият боен план на Съединени американски щати

Детайли : Повече знаем за програмата за въздушно предимство от ново потомство (NGAD) на Военновъздушни сили на Съединени американски щати. Тя цели да сътвори заместител на F-22 и F-15C, които пазят небето над Щатите, както и значими обекти на територията на техните съдружници. Поръчката ще е за най-малко 200 изтребителя на цена до 300 млн. $ броя.

Още през 2020 година тогавашният зам.-секретар по въпросите на въздушните сили Уил Ропър съобщи, че прототипен аероплан по програмата е бил издигнат и дори е направил първия си полет в границите на единствено година, като обаче той не даде никакви детайлности.

Доста по-малко се знае за флотската стратегия, като обаче съгласно Popular Mechanics евентуално нейният акцент ще е повече към дилемите " въздух - въздух ", до момента в който Военновъздушни сили упорстват за по-широк набор от благоприятни условия.
 Американските Военновъздушни сили оповестиха конкурс за нов изтребител
Американските Военновъздушни сили оповестиха конкурс за нов изтребител

Бойната машина ще замести F-22

При всяко състояние, това са първите американски изтребители, чиято разработка е напълно след края на Студената война. F-22 стартира своя " живот " като отговор на руските МиГ-29 и Су-27, а програмата на F-35 събира в себе си разнообразни по предопределение разработки с корени от 80-те.

Предпремиерно : Lockheed Martin в няколко изявления в обществените мрежи очевидно загатват, че работят по нов аероплан. В една от тях е показан разследващият аероплан от времето на Студената война SR-71 Blackbird, дружно с текст, в който се отбелязва, че " това е най-бързият аероплан, чието битие е публично прието ".

Highway to The Danger Zone

The SR-71 Blackbird is still the fastest acknowledged crewed air-breathing jet aircraft.
— Lockheed Martin (@LockheedMartin)
Преди дни именитото конструкторско бюро на компанията Skunk Works разгласява история в Instagram със силуетите на някои от своите най-известни " чеда " - упоменатият към този момент SR-71, F-117, F-22, F-35 и... чужд досега дизайн на аероплан.
 Снимка 625970
Northrop Grumman на собствен ред в серия промоционални видеа повърхностно демонстрират чужд досега футуристично изглеждащ военен аероплан.
 Снимка 625971
Даже и машините да нямат общо с действителните разработки, появяването им в формалните обществени канали на самолетостроителите демонстрира, че дизайнът е най-малкото координиран с инженерните екипи.

От друга страна : И F-22, и F-35 несъмнено са измежду най-хубавите бойни самолети в света, само че и при двете машини целият развой на тествания, произвеждане и приемане на въоръжение не беше по никакъв начин безпроблемен. Изтребителите са извънредно скъпи, а някои от техните " детски заболявания " костваха още милиони долари.
 Десетки чисто нови изтребители F-35 стоят
Десетки чисто нови изтребители F-35 стоят " на трупчета " в Съединени американски щати

Чехия върви към покупка на две ескадрили от бойните самолети

Новите самолети от шесто потомство ще са още по-скъпи, още по-сложни и, което е най-важното, ще полетят в доста по-несигурно време.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР