Не е за сметка на качеството това, че даваме най-малко

...
Не е за сметка на качеството това, че даваме най-малко
Коментари Харесай

Според ръководството на АПИ медиите нарочно показват само пътищата с дупки

Не е за сметка на качеството това, че даваме минимум пари за автомагистрали – медиите демонстрират автомагистралите, които не са ремонтирани от 30-40 години. Новата част на Автомагистрала " Тракия " беше показана като образец за план, изпълнен с европари, в Европейския парламент. Това съобщи инж. Светослав Глосов, член на УС на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) в коментар по отношение на положението на пътната мрежа в България.

Глосов повтори за следващ път остарели недоволства на АПИ – че няма пари, само че с въвеждането на ТОЛ системата нещата ще се трансформират. По закон таксите от ТОЛ системата отиват за поддръжка и създаване на нови пътища, съобщи членът на АПИ. Той добави пред Нова телевизия и, че следва " в най-скоро време " поръчка за Лот 3.2 на Автомагистрала " Струма ". Що се отнася до археологическите разкопки по пътя на Лот 3.1, може да има съществено закъснение – до 2 години, по думите на Глосов, който не се ангажира с прогноза какъв брой би се оскъпила Автомагистрала " Струма " при нов план, поради опазването на разкопките. Причината е, че ще загубим еврофинансиране, поради забавянето на построяването на автомагистралата.

Същевременно началникът на КАТ комисар Бойко Рановски изясни, че наложителното слагане на вериги през зимния интервал, което се предлага, е вписано като текст поради " недобросъвестните водачи ", само че занапред ще се разисква. По казуса с кръговото придвижване и премахването на преимуществото на дясностоящия там, началникът на КАТ разяснява, че в доста страни било по този начин – с преимуществото за този, който към този момент е в кръговото придвижване.

Относно отразяването на платени санкции в системата на КАТ, Рановски разгласи, че подсигурява, че всичко с електронната система е наред, имало проблем единствено с заплащанията по банков път.

Същевременно зам.-изпълнителният шеф на Автомобилна администрация Дамян Войновски сподели, че плануваното ново условие техническите ремонти да се вършат в сервиз не значи безусловно всичко да се прави в сервиз. Това, което е разказано като допустима операция в сервизната брошура на автомобила, ще може да се прави и отвън сервиз – всичко друго обаче ще би трябвало да е в сервиз, по думите на Войновски.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР