Не е за паника, но е добре да го знаем,

...
Не е за паника, но е добре да го знаем,
Коментари Харесай

Не е за паника: предупреждение за наводнение!

Не е за суматоха, само че е добре да го знаем, да го разпространим, да споделим във фейсбук и да помислим по въпроса. Гледайки наводненията и размислите на един лекар от Украйна си помислих, че:

18 милиарда кубика вода от язовир Нова Каховка, чиято язовирна стена руснаците взривиха, залива и минава през територията на 80 обитаеми пункта в Украйна и влачи през - минни полета, полета наблъскани с изоставена военна техника и военни боклуци, гробища, депа за отпадък, хранилища с торове и препарати, гробища на домашни любимци, депа с масла и химикали и всички канализации и септични ями на тези наводнени обитаеми пунктове (заедно с по-големите Херсон и Нова Каховка), тела на хиляди удавени и разлагащи се животни - това всичко се влива непосредствено в Черно море, единствено на 500 км. от Варна (и изобщо българското черноморско крайбрежие). Нямам задоволително познания за морските течения около брега и какво може да ни донесат, само че попрочетох и е хубаво да имаме едно мислено за плажния сезон.

По схемата която открих в интернет, течението върви от север на юг, и свързва тъкмо крайбрежието на Херсон с нашето и след това отива към Босфора, като се движи някъде с 0.3 - 0.4 м/с. или към 1 км. в час. Т.е в случай че не бъркам - жестоко казано 500 км. тия води ще минат до нас за 500 часа или към 20 дни..

UPD: Днес 08.06, след обед, край Одеса (100 км.) към този момент плуват останки...
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР