Не е ясно обаче дали горивата ще поскъпнат Кабинетът е

...
Не е ясно обаче дали горивата ще поскъпнат Кабинетът е
Коментари Харесай

Кабинетът принуди Лукойл Нефтохим да работи с неруски петрол

Не е ясно обаче дали горивата ще нарастнат

Кабинетът е принудил " Лукойл Нефтохим Бургас " да работи с неруски нефт. Това стана ясно от пресъобщение, което Министерски съвет популяризира преди малко. От Министерски съвет обаче не прецизират дали това ще докара до повишаване на горивата.

Ето известието на Министерски съвет:

„ Лукойл Нефтохим Бургас “ ще извърши уговорката си за прекосяване към преправка на неруски нефт. Това обявиха представители на компанията на среща при премиера акад. Николай Денков през днешния ден.

Бяха разисквани рационалните периоди за привършване на този преход преди приключването на дерогацията, позволена от Европейската комисия (ЕК) до края на 2024 година

Страните се съгласиха да продължат разговора по този въпрос. Повод за диалога на тази тематика е предлагането за предварително преустановяване на изключението от европейското петролно ембарго за Русия, импортирано в Народното събрание преди неговата лятна почивка от народни представители от „ ГЕРБ-СДС “, „ Продължаваме Промяната - Демократична България “ и Движението за права и свободи.

Министър-председателят сложи въпроса за постоянното внасяне на предплатените налози, които „ Лукойл “ дължи на държавния бюджет. Пред премиера представителите на „ Лукойл “ потвърдиха готовността си да изпълнят своето обвързване в сходство с условията на закона.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР