Не е ясно кой контролира град Мариинка. Градът се намира

...
Не е ясно кой контролира град Мариинка. Градът се намира
Коментари Харесай

Една година боеве за град Мариинка в Източна Украйна

Не е ясно кой управлява град Мариинка. Градът се намира в Източна Украйна и е съвсем изцяло опустошен от над едногодишни боеве. Според публични съобщения Русия е постигнала известни триумфи в региона, съобщи Ройтерс.

Според множеството разкази Мариинка, която е раположена югозападно от намиращия се в съветски ръце регионален град Донецк, съставлява нереален град. На този декор всекидневно постъпват известия, че украинските сили отбраняват разнообразни негови квартали.

Някога 10 000-ен град, в този момент жителите му са го напуснали.

Във вечерната си сводка украинският общоприет щаб съобщи, че съветските сили са постигнали триумф в опитите си да настъпят към селата към Мариинка, само че не сподели нищо за придвижване на войски вътре в града.

Руското министерство на защитата не загатна нищо за обитаемото място в известията си.

Неофициалният съветски блогър Рибар разяснява фотография, популяризирана в обществените мрежи, на която съветските сили издигат националния байрак в югозападните покрайнини на града. Украинските сили, добави той, не престават да управляват останалите квартали.

“Но в случай че сведенията за придвижане на съветските войски на юг са правилни, отстъплението на съперника е въпрос, чието излизане на дневен ред от ден на ден се доближава ”, уточни Рибар.

Украински профили в обществените мрежи също означават съветско придвижване, само че цитират бойци, които отхвърлят войските на Москва да управляват целия град.

“Руснаците превзимат Мариинка от март 2022 година ”, се споделя в една от изявленията на блога DeepState. “Мариинка е в отломки от повече от година. ”

Съсредоточили се върху Източна Украйна, съветските сили от средата на октомври нападат град Авдеевка, на 40 км северно от Мариинка. Киев споделя, че силите му управляват Авдеевка, макар че там не е останала нито една цяла постройка.

Украинският боен представител Володимир Фитьо, говорейки пред националната телевизия, не загатна нищо за Мариинка и Авдеевка, само че сподели, че съветските сили подхващат набези в доста сектори от 1000-километровата фронтова линия.

По думите му силите на Киев са отблъснали офанзиви край Купянск, североизточен регион, високомерен от Русия при нахлуването ѝ през февруари 2022 година, само че отвоюван от украинските войски преди година.

Миналата година армията на Киев си върна обширни територии в хода на нахлуване на североизток, само че стартирана този юни контраатака на изток и юг реализира единствено дребни, поетапни триумфи.

Президентът Володимир Зеленски признава, че напредъкът е муден, само че отхвърля всевъзможни схващания, че войната върви към патова обстановка, отбелязва Ройтерс.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg